HomeAgriculturaLa Terra Alta dona el tret de sortida al curs 2022/2023 de...

La Terra Alta dona el tret de sortida al curs 2022/2023 de les Escoles Agràries de la Generalitat de Catalunya

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han donat el tret de sortida al curs 2022-2023 de les Escoles Agràries de la Generalitat de Catalunya des de l’Escola Agrària de Gandesa. El curs comença amb moltes novetats, especialment al centre terraltí, que posa en marxa el Cicle de Formació de Grau Superior de Vitivinicultura. En aquest sentit, Jordà ha destacat que es tracta d’una “reivindicació històrica de l’Escola Agrària de Gandesa, amb demandes insistents del sector i del territori”.

Aquest nou cicle formatiu, autoritzat pel Departament d’Educació, dona continuïtat al cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d’Olis d’Oliva i Vins. Amb una durada de 99 hores de formació en elaboració d’olis Premium, analítica i tast, són els únics estudis superiors de formació professional de l’estat espanyol que inclouen producció d’olis d’oliva, i, per tant, l’únic Cicle de Formació de Grau Superior que la inclou.

La titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també ha remarcat “la importància que ha tingut i té la formació que ofereix l’Escola de Gandesa per al desenvolupament econòmic del sector del vi i de l’oli a la Terra Alta. La comarca ha passat dels 35 cellers de l’any 2000 (quan l’Escola va iniciar els cicles formatius d’olis i vins) als 63 aquest any 2022, cosa que ha afavorit la fixació de persones al territori i el desenvolupament de l’economia comarcal, aspectes als quals segur que ha contribuït l’Escola Agrària en tots aquests anys”.

Per la seva banda, Josep Gonzàlez-Cambray ha felicitat l’Escola Agrària pels 50 anys d’història. “Una escola que contagia present, futur, energia positiva i estima per la terra”, ha destacat. La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha mostrat satisfacció per la feina que duu a terme l’Escola Agrària de Gandesa, tant a la comarca com a la resta de les Terres de l’Ebre. “Hem acompanyat els professionals del centre en tot el procés i estem contents que els diferents departaments creguin en propostes que aposten pel territori i que, a la vegada, també impliquen arrelament”, ha assenyalat Sanromà, en referència al nou Cicle de Formació de Grau Superior de Vitivinicultura, com també ha destacat Antoni Cutrona, director de l’Escola Agrària de Gandesa.

L’acte inaugural del curs acadèmic ha servit també per distingir tres cellers de la Terra Alta –Herència Altés, Edetària i SAT La Botera–, els responsables dels quals són exalumnes de l’Escola Agrària de Gandesa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 73

Últimes notícies