HomeSocietatLa Terra Alta promou el coneixement de nous models cooperatius i d’obradors...

La Terra Alta promou el coneixement de nous models cooperatius i d’obradors compartits per afavorir l’emprenedoria a la comarca

El Consell Comarcal de la Terra Alta, en el marc del projecte Treball a les 7 Comarques Terra Alta Més, treballa perquè els productors de la comarca coneguin de primera mà projectes de transformació agroalimentària, consum i comercialització de caràcter cooperatiu. És per això que, aquest mes de setembre, ha organitzat dues visites d’intercanvi de coneixements a iniciatives cooperatives que són referents a Catalunya, com són els Obradors Compartits de la Conca de Barberà, la cooperativa de serveis Fet a la Conca i, al nostre territori, L’Enllaç de l’Ebre.

La primera de les visites es va dur a terme el dimecres 22 de setembre i va ser a la Conca de Barberà, on s’hi van traslladar dotze persones entre les quals hi havia diferents emprenedors terraltins i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà. Al llarg de la jornada, van visitar el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca i l’Espai Cuina de Concactiva de Montblanc. El tècnic de promoció econòmica de la comarca Jordi Giné va explicar als participants terraltins que als obradors compartits es creen moltes sinergies i col·laboracions entre els emprenedors que hi treballen, alhora que representen un bon punt de partida perquè no és necessària una gran inversió per començar la seva activitat. “Si alguna cosa hem après en aquests anys és que si vols començar el teu projecte, pots arribar més lluny si ho fas acompanyat. Aquest és l’esperit”, va dir Giné.

La jornada va finalitzar a la tarda a Poblet, a Fet a la Conca, on el president de la cooperativa de serveis, Joan Cartanyà, va explicar la necessitat de fomentar l’esperit col·lectiu dins les pròpies cooperatives “perquè moltes persones formen part d’associacions i cooperatives però realment no saben què són”. Cartanyà també va assenyalar que el punt més crític per als productors agroalimentaris, un cop fet el seu producte, és com el venen, és a dir, la comercialització i el màrqueting.

La propera visita serà el 29 de setembre a la cooperativa L’Enllaç de l’Ebre, primera cooperativa agroecològica integral i sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre. La iniciativa finalitzarà el 6 d’octubre amb una trobada virtual per posar en comú els coneixements apresos i debatre quins són els millors models que es poden implantar a la Terra Alta per ajudar i potenciar l’emprenedoria de la comarca.

La iniciativa es troba en el pla d’execució del programa Treball a les 7 Comarques – Terra Alta Més, que va identificar el repte de diversificar la producció i transformació agroalimentària a la comarca tant per un tema de possibilitat de creació d’ocupació com de foment de la sobirania alimentària.

Aquesta acció ha estat subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 75

Últimes notícies