HomeMedi AmbientLa Terra Alta superarà el Baix Ebre com la comarca amb més...

La Terra Alta superarà el Baix Ebre com la comarca amb més aerogeneradors de Catalunya

La Terra Alta es convertirà en la comarca de Catalunya amb més aerogeneradors en funcionament, fins a superar el Baix Ebre. L’elèctrica Naturgy té previst començar l’any vinent la construcció de tres nous parcs eòlics que es van començar a tramitar ara fa deu anys. Finalment, els tres parcs tindran tretze aerogeneradors entre Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea i se sumaran als 148 que ja hi ha en funcionament a la Terra Alta. A finals de l’any vinent, la comarca tindria, doncs, 161 màquines en marxa.

Els parcs de Punta Rodona, los Barrancs i Tres Termes van començar a tramitar-se el 2010 atenent a l’antiga normativa de les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) i l’any passat Naturgy va reactivar la tramitació. Quan es van projectar, els tres parcs eòlics preveien aixecar trenta nous aerogeneradors cadascun -deu en cada parc- repartits entre els termes de Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca. Finalment, però, els projectes s’han modificat i es reduirà el nombre de màquines fins a tretze, que seran més potents i tindran unes dimensions més grans.

El parc eòlic de Tres Termes preveu la construcció de vuit nous aerogeneradors a Vilalba dels Arcs, mentre que el parc Punta Rodona aixecarà els primers quatre aerogeneradors a la Pobla de Massaluca i Los Barrancs quedarà només amb un aparell, al terme municipal de Batea. L’empresa ja ha demanat la llicència d’obres als ajuntaments i, segons fonts consultades per este setmanari, podria començar a construir-los ja durant els primers mesos del 2021.

La construcció del nou aerogenerador a Batea ha topat amb l’oposició de l’alcalde, Joaquim Paladella, que argumenta que l’empresa encara no ha presentat tota la informació al consistori i assegura que no donarà la llicència d’obres fins que no hi haja “tots els informes i tots els papers sobre la taula” i no quede més remei.

D’altra banda, l’alcalde de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré, està pendent dels últims permisos que han d’arribar des de la Generalitat i que aviat puguen atorgar la llicència d’obres als promotors.

Actualment, la Terra Alta és la comarca amb més parcs eòlics en funcionament, amb un total de nou, formats per un total de 148 aerogeneradors. Amb la posada en marxa dels tres nous parcs, el nombre d’aerogeneradors en funcionament augmentarà fins a 161, dos més dels que té actualment el Baix Ebre que, amb 159, és la comarca que actualment disposa de més molins de vent de tota Catalunya.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 6

Últimes notícies