HomeTurismeLa transformació del càmping dels Alfacs s’endú un premi FAD

La transformació del càmping dels Alfacs s’endú un premi FAD

El projecte gradual Alfacs, dels arquitectes Pau Bajet Mena i Maria Giramé Aumatell (Bajet Giramé) i Manuel Julià Verdaguer (JAAS), ha obtingut ex aequo el premi FAD d’Arquitectura 2024 en la categoria de Ciutat i Paisatge. Des de 2016, estos dos estudis barcelonins lideren este projecte executat gradualment que ha transformat el càmping dels Alfacs d’Alcanar.

El jurat ha valorat la transformació d’un gran espai exterior que aconseguix revalorar esta zona natural davant del mar. Un eix central organitza els equipaments d’esta mena de petita ciutat, creant una estructura que facilita l’accessibilitat i la interacció social. Destaca una cura exquisida en l’ús de la vegetació i els materials de construcció que connecten el conjunt amb el paisatge circumdant.

Els edificis centrals aixequen grans espais de convivència i trobada, sota visibles cobertes inclinades de teula. Els pavellons auxiliars se plantegen com a discretes crugies infraestructurals que acullen i dignifiquen diferents activitats del dia a dia com el rentat de roba i vaixella, de vehicles, higiene personal, etc. Tots estos espais s’obren a jardins comunitaris, porxos recollits i umbracles on s’emparra la vegetació.

D’altra banda, les zones de bungalous, construïdes en fusta, se col·loquen sobre murs i peus de formigó. Cada unitat compta amb una terrassa amb vistes al mar.

Tant els arquitectes com la propietat adopten des de l’inici del projecte una visió sostenible, construint només quan és necessari i evitant la demolició prescindible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 90

Últimes notícies