HomeCiènciaSanta Bàrbara instal·larà una xarxa de sensors per a mesurar la qualitat...

Santa Bàrbara instal·larà una xarxa de sensors per a mesurar la qualitat de l’aire

L’equip de goven de l’Ajuntament de Santa Bàrbara va informar dimecres a la ciutadania, en una assemblea informativa que es va organitzar per a tractar els problemes recurrents de males olors que provoca l’activitat de la planta de biogàs de la Galera, que instal·larà una xarxa de sensors mediambientals per a mesurar la qualitat de l’aire. L’executiu local plantejarà una modificació pressupostària per a fer front a esta inversió, que, com recorda l’alcalde, Antonio Ollés, no servirà per a acabar amb les males olors però sí per a monitorar en continu els nivells de contaminació.

Segons ha publicat La Plana Ràdio, el regidor de Medi Ambient, Lluís Gimeno, va concretar durant l’assemblea que es col·locaran vuit sensors en quatre punts del municipi i la ciutadania podrà accedir a les dades en temps real a través de la plataforma e-Àgora. Ollés explica que s’han emmirallat en les mesures preses per l’Ajuntament de Mollerussa en relació al seu polígon industrial. La modificació dels comptes del 2024 es faria en el ple del 27 de juny i la xarxa de sensors podria estar operativa en un mes a partir de l’aprovació.
A més a més, segons se va explicar en l’assemblea, l’empresa que explota la planta, Biometagàs La Galera, també s’ha compromés a instal·lar un nou equip de filtratge de les seues emissions. La planta convertix en biogàs sansa (pinyolada de les olives) i purins. Ara mateix no està funcionant, segons Ollés, perquè s’ha acabat la matèria primera procedent de les oliveres, però cap a l’octubre tornarà a produir.

L’assemblea va tindre algun moment de tensió quan membres del grup Amevesaba, contrari a la planta, van abandonar la reunió entre retrets a l’equip de govern.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies