HomeSocietatLa Trobada Comarcal d’Associacions de Dones del Baix Ebre aplega més...

La Trobada Comarcal d’Associacions de Dones del Baix Ebre aplega més de 200 participants

La Trobada Comarcal d’Associacions de Dones del Baix Ebre va aplegar dissabte  més de 200 participants en el cor del Delta. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha  reprès l’organització de la trobada d’enguany, aturada en les anteriors edicions per  la pandèmia de la Covid-19, i va comptar amb l’assistència de representants d’una  dotzena d’entitats de la comarca, en un programa d’actes que es va desenvolupar  entre Camarles i Deltebre i en què es va homenatjar les associacions de dones de  Benifallet, Roquetes, Jesús i el Perelló pels seus 25 anys de trajectòria. 

La Trobada Comarcal de Dones va iniciar-se a la sala d’actes del viver d’empreses  de Camarles, on va tenir lloc l’actuació de l’actriu i narradora Jordina Biosca i on es  va instal·lar l’exposició ‘Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre’, produïda  per l’Institut Català de les Dones i dedicada a 12 dones ebrenques que són  referents en diferents camps. “Encara avui en dia hem de reivindicar  l’aportació cultural, social i econòmica de les dones a la nostra societat”, va  dir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.  

També va participar en la trobada la coordinadora d’Igualtat i Feminismes a les  Terres de l’Ebre, Mar Lleixà; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra;  la delegada del Consell Consultiu de les Dones, Vanessa Callau i alcaldes i  alcaldesses, regidors i regidores de la comarca. “Els drets de les dones encara no  estan plenament garantits i en una jornada com la d’avui cal reivindicar-los”,  va dir Fabra. 

Procés participatiu 

Durant la jornada, es va organitzar un procés participatiu en què les dones van  determinar quins són els seus principals temes d’interès. En aquest sentit, després  de recollir les diferents propostes, es va concloure que els temes que més  preocupen les dones són: la salut, l’educació, la conciliació, el treball i la violència  de gènere. 

Finalment, la trobada va acabar amb les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes  de Deltebre; la rondalla dels 3 cantadors i el Dj Ra Ül-Team. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 34

Últimes notícies