HomeSense categoriaLa Unitat Militar d'Emergències desplegarà 120 efectius a l'incendi de la Ribera...

La Unitat Militar d’Emergències desplegarà 120 efectius a l’incendi de la Ribera d’Ebre a petició de la Generalitat

El Ministeri de l’Interior, en coordinació amb el Ministeri de Defensa, ha activat la Unitat Militar d’Emergències (UME) a petició de la Generalitat per sumar-se a les tasques d’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre, que de moment ha cremat 2.500 hectàrees.

La UME té previst desplegar a la zona 120 efectius amb sis autobombes, dos camions nodrissa i una excavadora del batalló d’intervenció de Saragossa. A més, per part del govern espanyol també hi estan intervenint quatre mitjans aeris del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En concret, un amfibi, dos avions de càrrega en terra i un avió de comunicació.

L’activació de la UME s’ha produït a les 19.43 hores, segons ha informat la delegació del govern espanyol, que ha traslladat la petició de la Generalitat als dos ministeris. La UME és la unitat especialitzada de l’exèrcit amb caràcter permanent que des del 2005 té com a objectiu intervenir en qualsevol lloc del territori estatal. Per a l’actuació a Catalunya i en altres comunitats, cal que ho sol·liciti la Generalitat.

La delegació també ha informat que tant la seva titular, Teresa Cunillera, com els subdelegats a Lleida i Tarragona, José Crespín i Joan Sabaté, han ofert la col·laboració del govern espanyol al conjunt d’administracions i forces i cossos de seguretat i d’emergències.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies