HomeEconomiaLa Vall de l’Hidrogen de Catalunya treballa amb 44 projectes que suposarien...

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya treballa amb 44 projectes que suposarien una inversió de 1.200 MEUR

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya té 44 projectes “madurs i preparats per a fer-se realitat” que suposarien una inversió global de 1.200 MEUR, segons ha apuntat aquest dijous la Universitat Rovira i Virgili a través d’un comunicat.

Actualment, els esforços de la Vall estan centrats a madurar i integrar els projectes al voltant de l’hidrogen per tal de fer-los més viables i competitius i, al mateix temps, per presentar-los de la manera més eficient a les convocatòries per accedir als fons europeus.

Si s’acabassen concretant permetrien crear uns 2.000 llocs de treball directes i 2.300 d’indirectes. A més, impliciarien una reducció d’emissions de CO₂ de 415.000 tones anuals.

La URV, que coordina la plataforma que ja aglutina uns 160 membres, ha assegurat que també hi ha unes 25 iniciatives més que encara estan fase de disseny.

Entre estos projectes n’hi ha de generació d’energia renovable; de producció, emmagatzematge, distribució i ús d’hidrogen; de mobilitat, com per exemple les flotes d’autobusos propulsats per hidrogen previstos per a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona; de recerca, desenvolupament i innovació, i, finament, de socialització i formació, com és el cas, per exemple, del màster interuniversitari en Tecnologies de l’Hidrogen, que ja s’està cursant.

En l’horitzó proper hi ha la creació d’un gran clúster de producció i consum d’hidrogen renovable al pol petroquímic de Tarragona, amb una central d’electròlisi que produirà 25.000 tones d’hidrogen renovable cada any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 8

Últimes notícies