HomeSocietatLa Via Verda de la Val de Zafán incrementa un 25% ...

La Via Verda de la Val de Zafán incrementa un 25% els usuaris al tram del Baix Ebre

El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 324.554 usuaris al tram del Baix Ebre, entre l’1 de gener i el 30 de setembre, un 25% més que durant el mateix període del 2020, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes.

Les dades dels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a
Benifallet, Aldover i Tortosa constaten un increment d’usuaris en aquests tres punts, així com un augment tant de vianants, amb un total de 156.933 (un 27% més), com de ciclistes, que han arribat a 167.621 (un 22,5% més).

El president del Consell Comarcal, Xavier Faura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, han presentat avui les dades a la vora del comptador de Tortosa, precisament el què ha registrat més usuaris, ja que a més de l’ús turístic també és una via de connexió entre Tortosa i Roquetes. “La pandèmia ha afavorit l’increment d’usuaris a la Via Verda, així les dades d’enguany ens demostren que aquest actiu encara és capaç d’atreure més usuaris, una oportunitat que hem d’aprofitar per millorar el nostre posicionament i consolidar-nos com una oferta de turisme actiu”, ha manifestat Faura.

Tot i que els tres comptadors han registrat un increment d’usuaris, l’augment ha estat més significatiu a l’antiga estació de Benifallet, on els usuaris han crescut un 55% respecte al 2020, amb un total de 56.072 vianants i ciclistes; seguit de l’estació d’Aldover, amb un increment del 35% i un total de 62.215 usuaris i, en el cas de Tortosa, l’increment ha estat del 16%, amb 206.267 usuaris.

Mentre que al comptador de Tortosa, predominen els vianants (un 60%), en el cas de les estacions de Benifallet i Aldover, s’han comptabilitzat més ciclistes, un 78% i un 70%, respectivament. “Els mesos de juliol i agost les xifres s’han mantingut estables respecte al 2020, quan les dades ja van ser extraordinàries, i la resta de l’any s’ha detectat un increment, sobretot per Setmana Santa i també durant el mes de setembre”, ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

 

Dos d’abril, registre màxim

Quant a la distribució dels usuaris al llarg de la setmana, la majoria de vianants i ciclistes es concentren en divendres, dissabte i diumenge. La jornada amb un registre màxim va ser el passat 2 d’abril, amb un total de 1.483 usuaris al comptador de Tortosa. També el mateix dia es van registrar un total de 1.357 usuaris a Benifallet (1.128 dels quals en bicicleta).

Finalment, el president del Consell Comarcal ha avançat que a final d’any s’executaran les obres d’instal·lació de l’enllumenat del Camí Natural de la Via Verda de la Val de Zafán entre Tortosa i Roquetes, al tram comprès entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes, on en alguns punts també s’ampliarà la via i es plantarà arbrat. Una actuació que tindrà un cost de 190.000 euros, subvencionada per la Diputació de Tarragona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 71

Últimes notícies