HomeEsportsLa Xallenger BTT Terres de l'Ebre comença amb molta expectació

La Xallenger BTT Terres de l’Ebre comença amb molta expectació

La VI Figot Race va representar el tret de sortida del consolidat circuit ebrenc de la Xallenger de BTT.

La prova de Riba-Roja, una de les més emblemàtiques, va superar totes les previsions, sent la cursa de la Xallenger amb major participació, tant pel que fa al nombre de corredors com a voluntaris. Uns 280 ciclistes es van donar cita a Riba-roja per fer un dels dos recorreguts programats pel terme municipal: Un circuit llarg, l’XC-Rally, amb 46 quilòmetres que va passar pels dos marges del riu Ebre; i un circuit curt, l’XC-Sprint, de 26,04 quilòmetres pel marge esquerre de l’Ebre. Tots els corredors van sortir de la plaça de la Vila.

El més ràpid va Èric Gil (1:57:28), que es va imposar de noua la llarga masculina, com en la passada edició, seguit de Xavier Carnicer (2:00:33) i Miquel Escolà (2:01:12). Rosa Muixi (2:48:14), tercera la passada edició, enguany va creuar primera la meta, entrant després Pili Franco (2:52:06) i Cinta Bedos (3:05:31). Pel que fa al pòdium de circuit curt masculí, primer Domingo Castejón (1:23:23), amb segon i tercer lloc per Arnau Bargalló (1:23:41) i Joan Benlliure (1:26:08), i en el femení triomf de Bàrbara López (1:53:26), seguida de ÀngelsBenaiges (1:55:25) 3. Diana Garcia (1:56:01).

La Xallenger Terres de l’Ebre 2019, continuarà d’aquí dos setmanes a la Torre de l’Espanyol (14/4), Tivissa (16/6), Benissanet (6/7), el Perelló (8/9) i la Ràpita (29/9).

 

Acabar amb la polèmica

Entitats i veïns es van bolcar en l’organització, amb 115 voluntaris i voluntàries que van donar suport a l’organització, tant en els tres punts d’avituallament així com altres 31 punts de control, suport motoritzat del circuit, dos ambulàncies medicalitzades. L’Associació de Dones de Riba-roja va preparar la tradicional clotxa en una jornada esportiva marcada per l’hospitalitat riba-rojana.

La ùnica nota negativa van ser les critiques, d’algunes participants i equips, per considerar que s discrimina a les participants femenines, al atorga menys premis en la categoria femenina que en la masculina. Els organitzadors s’han disculpat, amb elcompromís de que no es repetirà la situació en pròximes edicions “estem a favor de la igualtat de gènere i de l’erradicació de tota mena d’actituds masclistes en la nostra societat, mantenint el nostre compromís ferm amb la promoció de l’esport i l’activitat a la natura entre el veïnat, també entre el col·lectiu femení del nostre poble”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 45

Últimes notícies