HomeFestesLa XXVII Festa del Renaixement es centrarà en Cristòfol Despuig, coincidint en...

La XXVII Festa del Renaixement es centrarà en Cristòfol Despuig, coincidint en el 450è aniversari de la seua mort

La XXVII Festa del Renaixement de Tortosa aprofundirà en la figura de Cristòfol Despuig, coincidint en el 450è aniversari de la seua mort. Despuig i la seua dona Mariana Curto també protagonitzen el cartell de la Festa, que inclou altres personatges, així com uns pètals que simbolitzen el refloriment de l’època i de la festa de recreació històrica. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat avui el cartell i la nova imatge corporativa, així com altres novetats de la festa que tindrà lloc del 18 al 21 de juliol.

Cartell de la XXVVI Festa del Renaixement / Ajuntament de Tortosa

Apostem per enfocar temàticament cadascuna de les edicions de la Festa per tal de poder aprofundir en aspectes històrics, culturals i socials de l’època que són rellevants i fer-ne divulgació“, ha dit l’alcalde. Cristòfol Despuig centrarà els continguts del programa del Renaixement i de les activitats prèvies, amb l’objectiu de divulgar la seua vida i l’obra “Los Col·loquis de la Insigne ciutat de Tortosa”, obra referent de la prosa renaixentista catalana.

Enguany, el pregoner de la Festa del Renaixement serà l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz Penche. El pròxim mes de novembre s’inaugurarà a Molins de Rei el Museu del Renaixement, un centre d’art i cultura dedicat a aquesta època. De fet, l’Ajuntament de Tortosa ha començat a impulsar la creació d’una ruta turística renaixentista que connecte les ciutats de tot Catalunya, i també de l’Estat, que disposen d’elements patrimonials, materials o immaterials, de l’època renaixentista.

Volem que els visitants gaudeixen de la història i arquitectura de l’època del Renaixement a través de la cultura local, dels museus, fires, festivals i esdeveniments culturals amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar socioeconòmicament els municipis“, ha explicat el regidor de la Festa del Renaixement, que també ha avançat que l’acte inaugural tindrà lloc a la plaça de la Catedral.

També avui s’ha presentat la nova imatge corporativa de la Festa del Renaixement, que es renova íntegrament. Un nou logotip modern, fresc, amb major aplicabilitat i que dona resposta als nous reptes de la Festa, que ja té més de 25 anys. La nova imatge està inspirada en la bandera de la Vegueria de Tortosa i la calavera de l’antiga porta de la ciutat. Es tracta d’un treball realitzat sota la idea de redescobrir la història amb una nova mirada i que s’ha realitzat de la mà del dissenyador gràfic Guillem Gasparín. Pel que fa al cartell de la festa ha estat dissenyat per Roger Martí, alumne de l’IES de l’Ebre.

Nou logotip de la Festa del Renaixement / Ajuntament de Tortosa

Finalment, prèviament a la Festa del Renaixement, els dies 10 i 12 de juliol, tindran lloc unes jornades del Renaixement a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre. El programa inclourà dues conferències, una exposició i la presentació d’un llibre. Un dels ponents serà l’historiador i filòleg Enric Querol, que pronunciarà una conferència sobre els 450 anys de la mort de Cristòfol Despuig (Tortosa, 1510-1574) i presentarà el facsímil d’una còpia manuscrita dels Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa. Precisament, Enric Querol serà el portador de l’estendard de la Festa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 37

Últimes notícies