HomeMedi AmbientL'ACA convoca una nova línia d'ajuts de 12 MEUR per a millorar...

L’ACA convoca una nova línia d’ajuts de 12 MEUR per a millorar les xarxes d’abastament supramunicipals

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert la convocatòria d’una nova línia d’ajuts, destinada a la millora de les xarxes d’abastament supramunicipals, amb un pressupost total de 12 MEUR.

Les xarxes d’abastament supramunicipals desenvolupen la funció que es coneix com abastament en alta: l’aigua captada a les fonts d’origen (embassaments, rius, aqüífers i dessalinitzadores), la qual és potabilitzada i transportada fins als dipòsits dels municipis que hi estan connectats. A partir dels seus dipòsits, els muncipis poden subministar l’aigua rebuda a través de les seves xarxes de distribució, que és el que es coneix com l’abastament d’aigua en baixa.

Per tant, les xarxes supramunicipals d’abastament en alta tenen com a clients a municipis que, amb la seua connexió, obtenen una major garantia de subministrament, sense haver de dependre únicament de les seues captacions locals. Estes xarxes supramunicipals comparteixen els recursos i els costos associats entre els diferents municipis beneficiats.

La línia d’ajuts que s’acaba de convocar permetrà la millora dels tractaments de potabilització, assegurar la qualitat de l’aigua servida, optimitzar el control dels cabals captats i subministrats, ampliar la garantia de continuïtat del servei, reduir el risc de desabastament, millorar i incrementar l’eficiència hidràulica de les infraestructures i millorar l’eficiència energètica del servei.

En les bases d’esta nova línia d’ajuts, que es podran presentar sol·licituds fins el 5 de juliol, s’estableixen uns percentages de subvenció en general del 80%, podent arribar al 90% en alguns casos del total del cost de l’actuació sol·licitada, en funció la repercussió econòmica que suposi l’actuació.

Inversió de 92 MEUR en cinc anys

L’Agència Catalana de l’Aigua, entre 2016 i 2021, ha convocat un total de set convocatòries d’ajuts (cinc per al subministrament dels municipis i dues per a la millora de les xarxes supramunicipals). En este període s’estan destinant 92 milions d’euros per a impulsar actuacions que incrementin la garantia, tant en quantitat com en qualitat, de l’abastament en alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 17

Últimes notícies