HomeSense categoriaL'Ajuntament d'Alcanar i la Fundació Mercè Pla arriben a un acord per...

L’Ajuntament d’Alcanar i la Fundació Mercè Pla arriben a un acord per a situar el centre ocupacional al Casal Jove del municipi

MONTSIÀ // Els usuaris i usuàries del centre ocupacional de la Fundació Mercè Pla a Alcanar han pogut tornar a la seua activitat habitual, però des d’ara ho fan al Casal Jove d’Alcanar i no a l’edifici on havien estat des del 2007.

La Fundació Mercè Pla acull onze persones del municipi o de pobles pròxims que tenen discapacitat intel·lectual. S’ofereix un servei d’atenció diürna de tipus rehabilitador integral destinat a proporcionar-los el màxim desenvolupament de les capacitats personals i laborals i afavorir-ne la integració sociolaboral.

Amb l’esclat de la pandèmia de covid-19, les autoritats sanitàries van decretar que els centres de dia no podien estar al mateix edifici que les residències i es va haver d’aturar l’activitat perquè no es disposava un espai físic per al centre ocupacional, tot i que es van derivar alguns usuaris temporalment a altres centres més lluny de casa.

Fruit de les negociacions entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Ajuntament i la Fundació, s’ha arribat a un acord per a emplaçar el centre ocupacional al Casal Jove – Hotel d’Entitats d’Alcanar. L’Ajuntament i la Fundació Mercè Pla han signat un conveni de cessió d’ús de l’espai. D’aquesta manera, s’intensifiquen les estretes relacions que les dos institucions mantenen de fa anys.

Des del Patronat de la Fundació, fan una valoració positiva d’aquests primers dies, ja que “l’espai és nou, lluminós i ampli. A més, és fantàstic per a poder desenvolupar les activitats en temps de pandèmia i evitar la interacció social amb la comunitat”.

Per la seua banda, Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut, destaca que “la Fundació Mercè Pla fa molts anys que fa un gran treball social al municipi. Des de l’Ajuntament els volem facilitar la feina i en aquest cas hem adequat el Casal perquè puga respondre adequadament a les necessitats del centre ocupacional. Estic segura que aquest conveni servirà per a promoure nous projectes d’inclusió entre tots els usuaris del Casal”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies