HomeSocietatL'Ajuntament d'Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans

L’Ajuntament d’Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans

L’Ajuntament d’Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans on participen professionals de diferents sectors. El curs, que es va iniciar este dijous a la sala km 0 de l’Oficina de Turisme, està impulsat per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament en el marc del Pla d’envelliment km 0.

La finalitat d’este curs és formar el màxim nombre de professionals en prevenció, detecció, avaluació i abordatge de possibles situacions de maltractament a persones grans, així com establir les bases per a la creació d’un espai de treball conjunt, interdisciplinari i de cooperació entre els diferents serveis i professionals del municipi i del territori. En esta formació, que té una durada de 15 hores, participen 43 professionals d’una quinzena de serveis diferents de l’àmbit sanitari, jurídic, social i dels cossos policials.

L’any 2021, des de l’Àrea de Serveis Socials i Serveis a les persones es va iniciar la diagnosi del Pla d’envelliment km 0 amb professionals, persones grans, familiars cuidadors i persones cuidadores tant professionals com no professionals. D’estes sessions va sorgir, entre altres, la necessitat de realitzar una formació sobre aquesta temàtica.

“Hi ha una aposta ferma en fomentar la formació per millorar els serveis a les persones a la nostra ciutat”, explicava la regidora de Serveis Socials, Susanna Sancho, qui afegia que “treballar en la formació conjunta entre els diferents agents implicats és vetllar per la qualitat del treball tècnic i per la garantia d’uns serveis públics de qualitat”.

La setmana vinent, s’ha organitzat un curs per a la prevenció de drogodependències dirigit al professorat de secundària; mentre que l’any passat es va dur a terme una jornada sobre la detecció i intervenció en assetjament sexual en la infància per a personal de l’àmbit socioeducatiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 28

Últimes notícies