HomeSocietatL’Ajuntament d'Amposta passarà a bronze el mural ’Relleu del treball. La tècnica...

L’Ajuntament d’Amposta passarà a bronze el mural ’Relleu del treball. La tècnica i l’estudi’, de Soriano-Montagut

Dissabte 21 d’abril es van complir 125 anys del naixement de l’escultor ampostí Inocenci Soriano-Montagut. L’Ajuntament d’Amposta ho va voler recordar presentant a la premsa el projecte per passar a bronze el mural ‘Relleu del treball. La tècnica i l’estudi’, datat del 1954, que presideix l’escalinata principal de l’ajuntament. “Era un compromís que l’Ajuntament i el municipi tenia amb l’escultor i la seva família i que ja vam avançar quan vam signar el conveni de cessió del fons escultòric privat de l’autor a la ciutat“, assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, tot explicant que “el que al gener era només una voluntat, ara ja és un compromís en ferm, que compta amb un projecte“. “No deixa de ser una tasca pendent que aquest consistori, en nom de la ciutat, tenia amb l’escultor de més renom que hem tingut i també com agraïment a la família que ha tingut la sensibilitat vers l’Ajuntament i la ciutat a l’hora de cedir en dipòsit el fons escultòric de l’artista“, va dir Tomàs.

La foneria Manuel Parellada Montserrat, especialitzada en aquest tipus de treballs, serà l’encarregada de passar a bronze el mural. El seu representant, Manuel Parellada, va explicar el complex procés que es farà servir un cop la peça sigui desmuntada de la paret de l’Ajuntament i es traslladi a la foneria. “Farem un negatiu de silicona i amb aquesta silicona farem una còpia exacta amb cera“, va apuntar, “un cop això fet, amb un procés ceràmic, la cera queda coberta i va un forn per evaporar-se; llavors, queda un espai buit, que és el que s’omple amb bronze a 1.200 graus“. “El procés és lent per agafar la sensibilitat i detall que té l’escultura, cal fer-ho amb aquest procediment i aconseguir profunditat“, va afegir Parellada, tot assenyalant que pot durar uns quatre mesos. Tot aquest procés té un pressupost de 30.000 euros.

Abans, però, caldrà extreure les dos peces que conformen el mural. “Ara buscarem les mans expertes que ho facin i ho puguin enviar a la foneria“, va explicar l’alcalde. Quant a terminis, Tomàs es planteja que abans d’acabar l’any l’obra ja estigui ja a la foneria i durant el primer trimestre de l’any que ve pugui retornar a l’Ajuntament ja amb format bronze.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 46

Últimes notícies