HomeSense categoriaL’Ajuntament d'Amposta tanca el pressupost del 2020 amb un 42,81% d’endeutament consolidat,...

L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2020 amb un 42,81% d’endeutament consolidat, un 22% menys que el 2015

MONTSIÀ // Un endeutament consolidat del 42,81% (del 55,66% en el cas de l’Ajuntament i del 29,44% en el cas de l’Hospital Comarcal),  més de 2M€ de saldo positiu als comptes bancaris, una pòlissa de 3M€ totalment pagada. I no obstant,  la baixada de recaptació pel tancament de serveis durant el confinament i l’alt nivell d’inversions finançat fonamentalment en préstec, ha suposat, en termes d’estabilitat, una necessitat de finançament de 2M€.

Aquestes són les principals dades del tancament de pressupost de 2020 de l’Ajuntament d’Amposta. Aquest dilluns al vespre, en el marc del ple ordinari d’abril, es donarà compte de totes aquestes dades dins de l’informe sobre el compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, de la regla de la despesa i de l’objectiu del deute en la liquidació del pressupost del 2020. “Tot i que les regles de l’estabilitat estan suspeses per la pandèmia, hem volgut plasmar en un paper, i en benefici de la transparència, totes les dades de la gestió econòmica de l’Ajuntament”, ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, en roda de premsa, tot posant èmfasi “per una banda amb la baixada d’ingressos, que fa que ens surti una necessitat de finançament de 2 milions d’euros, i per una altra banda, i que considerem la dada més rellevant del tancament de pressupost, és l’endeutament consolidat del 42,81%”. “Ens vam comprometre a que intentaríem no deixar l’Ajuntament amb més endeutament del que hi havia en accedir a govern al 2015 i ni el consolidat ni el de cadascuna de les dues entitats (Ajuntament i Hospital) està superior al d’aquell moment. “Malgrat haver constituït nous préstecs, hem baixat l’endeutament un 22%”, assenyala l’alcalde.

“El fet d’haver baixat l’endeutament ens obre la possibilitat de fer un nou préstec per tirar endavant diferents inversions”, ha assenyalat Tomàs, “encara ho estem estudiant però, si anem al màxim d’aspiració, voldríem fer un préstec de 6M€ que ens permetria fer inversions per més de 7,5 milions d’euros”.

 

Aprovació d’ordenances

El ple d’aquest mes d’abril també portarà a aprovació inicial dues ordenances. Per una banda, l’ordenança reguladora de patrocinis privats a activitats municipals per tal de permetre que empreses privades puguin patrocinar els esdeveniments culturals, socials i esportius que organitza l’Ajuntament. Tanmateix, també es portarà a aprovació la modificació de l’Ordenança general de subvencions, per a modificar el sistema de control del compliment de les subvencions i facilitar la gestió, millorant l’eficiència del procediment.

 

Instruccions a Amsermu sobre la gestió de platges 

D’altra banda, el ple d’aquest dilluns al vespre també debatrà l’aprovació de la instrucció que l’Ajuntament farà a l’empresa municipal Amposta Serveis Municipals (Amsermu) per a la gestió de les platges. “Encomanem a Amsermu que aquest estiu faci la gestió de tot el que s’emmarca dins la platja: compliment de l’ordenança municipal de pesca, de pernoctació, tot allò que fa referència a l’ordenació de l’aparcament que estem treballant amb el Parc Natural,…”, explica l’alcalde. “Volem posar ordre i acabar amb aquesta sensació de descontrol que potser s’ha traslladat aquesta Setmana Santa”, ha dit l’alcalde.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies