HomeAgriculturaL’Ajuntament d’Ascó promou un banc de terres per a incentivar l’agricultura

L’Ajuntament d’Ascó promou un banc de terres per a incentivar l’agricultura

El nou banc de terres d’Ascó ja és una realitat. A iniciativa de l’Ajuntament s’ha posat en marxa una nova eina d’assessorament que té com a objectiu posar en contacte les persones interessades a cultivar noves finques i els propietaris que tenen terrenys en desús. D’esta manera, es facilita que puguen arribar a un acord i reactivar la producció agrària al municipi, posant en valor el producte local, el medi ambient i el sectoriprimari.

Una de les prioritats del consistori en els últims anys ha estat posar els fonaments per a impulsar la diversificació econòmica al municipi davant l’horitzó de tancament de les centrals nuclears. “És una altra branca de diversificació econòmica que s’ha de tenir molt en compte per les possibilitats que té el producte local”, ha assegurat el regidor d’AgricultUra, Amadeu Pros, en declaracions a Vídeo Ascó Televisió.

El banc de terres presenta la possibilitat tant d’oferir finques que es vulguen arrendar o traspassar com de demanar nous terrenys per a poder-hi fer alguna activitat. “És una eina per a la gent. Hem de posar-los en contacte i facilitar que puguen arribar a un acord, fent l’acompanyament necessari perquè tot vaja bé i es posen en marxa noves explotacions agràries”, ha assegurat la regidora de promoció econòmica, Carolina Baiges, també a la televisió local.

A banda de l’activació del sector primari com a possible sortida professional i la creació de llocs de faena que pot suposar, la reactivació de terrenys agraris inactius afavorix també la biodiversitat i evita la proliferació de plagues i també de possibles incendis forestals.

Els dos regidors, Carolina Baiges i Amadeu Pros, han presentat de forma oberta el banc de terres a la població per tal de facilitar que les persones s’hi puguen afegir i accedir al servei.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 15

Últimes notícies