HomeSense categoriaL’Ajuntament d’Ascó promou una xarxa de fibra òptica oberta als municipis de...

L’Ajuntament d’Ascó promou una xarxa de fibra òptica oberta als municipis de l’entorn

RIBERA D’EBRE // Ascó ja té fibra òptica. L’Ajuntament ha fet arribar una troncal a la xarxa interna del municipi i, des d’este mes, els veïns i les empreses del municipi ja poden gaudir d’Internet a alta velocitat. Ara, dos operadors de proximitat oferixen els serveis de telefonia fixa i mòbil i també d’Internet d’alta velocitat als nous abonats. La nova xarxa s’ha creat amb la col·laboració de la fundació Guifi.net i la plataforma Ens toquen la fibra, i en els propers mesos podria desplegar-se cap a altres municipis de l’entorn, per a abastir la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i alguna localitat de les Garrigues.

La nova xarxa s’ha anomenat GRETA (Xarxa de comunicació de Garrigues, Ribera d’Ebre i Terra Alta), i té com a objectiu promoure la connexió d’alta velocitat al nord de les Terres de l’Ebre i el seu entorn, de forma que el servei puga ser similar a la de les zones més poblades del país. L’Ajuntament d’Ascó ha estat el principal promotor d’esta iniciativa i ha fet arribar la connexió troncal a la xarxa local que fa temps que hi ha instal·lada al municipi, de manera que empreses i veïns ja poden gaudir de l’alta velocitat. Fins al moment, dos operadors de proximitat oferixen els serveis a la població:EbreCom i Punt d’Accés. Tots dos estan atenent les demandes d’empreses i particulars per a començar a oferir els serveis de telefonia fixa i mòbil i Internet d’alta velocitat. Durant les primeres setmanes tindran un punt d’atenció presencial al municipi i atendran els veïns interessats en els seus serveis.

La creció de la nova xarxa mancomunada s’ha definit des de l’Ajuntament d’Ascó com“una oportunitat”
ja que, a més d’un servei per als veïns, també se’n beneficiaran les empreses del territori. D’altra banda, l’aposta pel sector de les telecomunicacions és una de les principals línies de treball del consistori asconenc per a diversificar l’economia i fer atractiu el sòl industrial del municipi en un polígon on ja hi ha empreses dedicades a la programació informàtica i amb necessitat d’Internet d’alta velocitat. L’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, va assegurar en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre que “ha estat una batalla constant que arribés la troncal al poble, ja que teníem la fibra òptica instal·lada. Ara, podem oferir Internet de qualitat i se’n beneficiarà tothom qui ho vulga: tant particulars com empreses”.

La xarxa GRETA és una xarxa mancomunada que està oberta a la participació d’altres municipis. A hores d’ara, els ajuntaments de la Granadella (a les Garrigues) o la Torre de l’Espanyol ja s’han interessat per poder-se connectar a la xarxa i s’està estudiant com poder fer arribar la connexió fins a estes poblacions

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 12

Últimes notícies