HomePolíticaL'Ajuntament de Deltebre aprovara un pressupost històric de 20.686.672 €

L’Ajuntament de Deltebre aprovara un pressupost històric de 20.686.672 €

El plenari del mes de novembre de l’Ajuntament de Deltebre estarà marcat per l’aprovació del pressupost i de les ordenances fiscals. Un pressupost que enguany s’eleva a la xifra històrica de 20.686.672 €, sent este el pressupost més alt de la història de Deltebre i contempla més despesa en inversió. De fet, este pressupost és 3.936.672 € superior al de l’any anterior.

Els 45 anys de Deltebre, que es compleixen el pròxim any 2022, i estaran marcats per una àmplia inversió en la millora i manteniment de la imatge de poble. Es destinaran més de 9.000.000 € per assolir este objectiu i per complir accions que, com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “ens han de permetre continuar solucionant els problemes estructurals del nostre municipi”.

 

Pavimentació dels carrers durant els tres anys que venen

Entre estes actuacions destaquen l’arranjament de l’avinguda La Pau i la pavimentació de part dels carrers del municipi amb una inversió prevista de 3.800.000 €. “Volem – ha destacat Soler – pavimentar tots els carrers de Deltebre durant un període de tres anys i aquest 2022, en el marc dels 45 anys de Deltebre, iniciarem una actuació que és àmpliament demandada per la ciutadania i que d’anar més enllà del baixejat habitual”.

A banda d’esta inversió, també cal destacar l’inici de la construcció del Passeig del Carrilet, actuació d’1.750.000 € per al 2022, que comportarà el soterrament de la primera fase del Préstamo entre el supermercat Maxi Dia i el Camp Nou, i permetrà habilitar un carril bici i generar nova trama urbana a la façana nord del municipi, a banda de la millora del sistema hidràulic i les inundacions.

Paral·lelament, també s’efectuarà una àmplia inversió, que supera els 700.000 €, per a l’arranjament de camins rurals, i se seguirà amb el procés de canvi d’enllumenat públic a LED, completar els trams pendents del Passeig Fluvial, i també l’adequació de les voreres per a eliminar les barreres arquitectòniques.

En l’àmbit d’equipaments, i després de tota la inversió efectuada durant aquests darrers anys, es recuperarà el bar del Centre Esportiu del Delta per així seguir amb la consolidació d’este equipament com a espai de referència.

Més enllà de les inversions, el pressupost 2022 també beu de l’essència de la resta de pressupostos presentats pel Govern d’Enlairem Deltebre. Parlem, en aquest cas, de la reactivació i dinamització econòmica, les polítiques socials i la cohesió social. D’esta manera, i en relació amb les polítiques socials, aquesta dotació s’augmenta en un 6% respecte a l’any anterior i els ajuts es mantenen en imports superiors d’abans de la covid-19.

L’acció comercial i l’enfocament turístic, dos partides claus per a la reactivació econòmica, se segueixen consolidant en màxims històrics per continuar amb les diferents accions de promoció.

L’any 2022 també serà l’any, si així ho deixa la pandèmia, de la recuperació de la vida social. “De tornar a despertar llum i color” com ha emfatitzat l’alcalde. Així, actes com el Carnaval, DeltaFira, Mescla, Triatló, Deltebre Dansa, Festes de l’Arròs…es tornen a projectar al pressupost amb l’esperança que es puguen realitzar amb la màxima normalitat possible.

El pressupost d’enguany contempla una amortització d’1.100.000 € dels préstecs sol·licitats entre l’any 2012 i 2013 quan l’Ajuntament de Deltebre no podia fer front al pagament dels seus proveïdors. Paral·lelament, també es preveu un préstec de 4.776.065 €, tot i que no es preveu executar completament, per a les accions d’inversió d’arranjament i pavimentació dels carrers, així com 2.000.000 € provinents de subvencions.

 

Congelació dels tributs municipals

La situació actual de la hisenda de l’Ajuntament de Deltebre, on destaca la reducció de l’endeutament dels 9.393.948 € de l’any 2014 als 3.341.544 € del tancament d’aquest any. Una reducció de més de la meitat que permet fer front a les actuacions detallades amb anterioritat.

En este sentit, l’alcalde ha destacat que “durant tots aquests anys hem d’augmentar la inversió en equipaments i en infraestructures, també hem dotat el municipi de més i millors serveis i tot això s’ha pogut impulsar sense haver de pujar els tributs municipals. Al contrari, aplicant bonificacions i, en alguns casos, reduint taxes i tributs en conseqüència a la gestió realitzada”.

Les ordenances fiscals per a l’any 2022 que es duran a aprovació del plenari contemplen, per tant, la congelació de tributs municipals. El plenari municipal es celebrarà aquest dimecres 10 de novembre, a les 21.30 hores, i es podrà seguir pels canals de difusió habituals que ofereix el consistori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies