HomeSense categoriaL’Ajuntament de Deltebre habilitarà fins a 650 nous aparcaments a la Marquesa...

L’Ajuntament de Deltebre habilitarà fins a 650 nous aparcaments a la Marquesa i Bassa de l’Arena

BAIX EBRE // L’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa el projecte per facilitar els  aparcaments i la millora de la mobilitat dels indrets turístics del municipi a partir d’aquest  estiu, una proposta que s’ha fet pública al costat de la platja de la Marquesa i de l’accés al  camí del Fangar, i que es debatrà en la sessió plenària d’aquest mes de maig.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “des de l’Ajuntament de Deltebre fa mesos  que estem treballant per gestionar i donar respostes a les mancances d’aparcament  existents en espais d’atracció turística com són el cas de la platja de la Marquesa i la Bassa  de l’Arena”. En aquest sentit, Soler ha explicat que “la inversió que durem a terme ens  permetrà habilitar un miler d’aparcaments per oferir així un millor servei als veïns i veïnes de  Deltebre i a la gent que ens visita”. 

D’aquesta manera, s’habilitarà un aparcament a la platja de Marquesa de 8.700m2, amb  capacitat fins a 400 vehicles, i un aparcament a la platja de la Bassa de l’Arena de 7.130m2,  amb capacitat per a 250 vehicles. Els dos aparcaments estaran regulats per una zona groga de pagament, que esdevindrà gratuïta per als veïns veïnes de Deltebre que paguin l’impost  de circulació al municipi. Aquesta zona groga, en diferents possibilitats d’horaris, tindrà una  tarifa màxima de 4€ per un estacionament de 5 hores, i estarà en funcionament les 24 hores.  

Les obres per a l’adequació d’aquestes dos emplaçaments s’iniciaran durant les properes  setmanes una vegada s’assoleixi, en el cas de l’aparcament de la Marquesa, l’informe  favorable per part del departament de Costes. Pel que fa als terrenys, s’ha arribat a un acord  amb els propietaris del sòl i amb el qual es cedeixen durant quatre anys a l’Ajuntament de  Deltebre sense cap cost econòmic.  

Aquesta zona groga també s’ubicarà al pàrquing d’autocaravanes, que si bé està ubicat en  un emplaçament temporal, al costat del Parc Fluvial del Delta, s’adequarà amb la prestació  de serveis bàsics i connexió Wifi. El cost per accedir en aquest aparcament serà de 8€ per  cada dia d’estacionament.  

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de #DeltebreTerritori, Francisco Castro, ha recordat que  “en pocs anys hem passat d’un pàrquing d’autocaravanes que vam heretar al costat del  cementiri municipal, a un pàrquing d’autocaravanes al costat del riu Ebre i del Parc Fluvial  del Delta que disposarà dels serveis necessaris per als seus usuaris i usuàries”. El pàrquing  a hores d’ara contempla la possibilitat d’albergar fins a una seixantena d’autocaravanes,  podent-se ampliar a un centenar si així és necessari.  

 

Una inversió del voltant de 220.000€  

Paral·lelament, i al nucli de Riumar, s’habilitarà una zona verda al Passeig Marítim, que  només estarà en funcionament durant la temporada estiuenca, de les 10h del matí fins a les  22 hores, amb la mateixa tarifa que la zona blava existent al casc urbà i amb capacitat per a  250 vehicles. Aquesta zona també serà gratuïta per als veïns i veïnes de Deltebre, com  també per als residents o propietaris d’habitatges a Riumar, els quals amb el rebut de l’IBI

podran disposar d’una targeta d’estacionament per a la temporada. A més, i pel que fa les  activitats comercials ubicades al Passeig Marítim, aquests disposaran de tiquets per reduir el  cost de l’aparcament per als seus clients i clientes.  

En total, la inversió de totes aquestes actuacions estarà al voltant dels 200.000€ i tots els  ingressos recaptats a través del pagament de les tarifes aniran directament a sufragar la  despesa de la inversió, així com també a seguir millorant les diferents infraestructures  turístiques del municipi.  

 

Nous ajuts als sectors econòmics 

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre, que es celebrarà aquest dimecres 19 de maig de  forma telemàtica, també tractarà altres qüestions com són el cas de la nova línia d’ajuts  directes destinats per a les empreses del municipi de Deltebre afectades per la COVID-19. Per una banda, s’atorgarà un ajut de 120€ per a les empreses relacionades amb les  activitats comercials, extraescolars, gimnasos i activitats que han vist reduïda la seva  activitat pel confinament comarcal.  

Per altra banda, també s’atorgarà una ajuda de 190€ per a les empreses del sector de la  restauració. La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que  “amb aquesta nova línia d’ajuts tornem a demostrar, novament, que treballem per estar al  costat de les famílies i sectors econòmics de Deltebre”. De fet, Santiago ha recordat que de  manera directa i indirecta, l’Ajuntament de Deltebre ha destinat fins a 200.000€ en ajuts per  als comerços, autònoms i empreses des de l’inici de la pandèmia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 67

Últimes notícies