HomeSense categoriaL’Ajuntament de Deltebre realitzarà una diagnosi de la gent gran per detectar...

L’Ajuntament de Deltebre realitzarà una diagnosi de la gent gran per detectar casos de soledat i aïllament social

BAIX EBRE // L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i la regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, s’han reunit amb el president de l’Associació de Gent Gran de Deltebre i la presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de La Cava. Esta reunió s’ha efectuat per conèixer quin és l’estat de les dos entitats, com també per detallar les actuals restriccions i activitats que es poden fer en el marc de la pandèmia.

En este sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la pandèmia ha impactat de manera directa a la gent gran del nostre municipi perquè les diferents restriccions han suposat un fre per a les activitats del seu dia a dia, i també per a la dinamització de les dos entitats de gent gran”.

Justament per conèixer l’impacte de la pandèmia de la covid-19 entre la gent gran del municipi, l’Ajuntament de Deltebre, en col·laboració amb els dos casals de jubilats, iniciarà un estudi de la gent gran del municipi per detectar casos de soledat i aïllament social.

La regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, ha detallat que “amb la diagnosi podrem conèixer l’estat de salut i l’estat emocional de la gent gran, per així detectar situacions de risc de les persones que no són usuàries de serveis socials, i també per esbrinar totes aquelles persones que es troben en soledat”. Posteriorment, amb esta informació s’oferiran als veïns i veïnes els diferents serveis que des de l’Ajuntament de Deltebre posem a l’abast de les persones per evitar l’aïllament o l’exclusió social.

Per a obtenir les dades, l’Ajuntament de Deltebre farà tramesa d’un qüestionari a la gent gran del municipi, que hauran de tornar implementat al Centre Esportiu del Delta, al mateix Ajuntament de Deltebre, o bé als dos casals de la gent gran. A la vegada, per a facilitar la recollida de dades i solucionar dubte, l’Ajuntament de Deltebre posa a disposició dels veïns i veïnes el telèfon de servei assistencial: 638 82 64 39.

Paral·lelament, en el marc de la reunió també s’ha explicat el reglament del Consell Municipal de la Gent Gran, un òrgan de participació que es durà a aprovació en els propers plenaris, i amb el qual es vetllarà pels interessos d’aquest sector.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 24

Últimes notícies