HomePolíticaL’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost per al 2019 d’11,5 milions...

L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost per al 2019 d’11,5 milions d’euros i deixa l’endeutament al 13,6%

L’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat un pressupost per al 2019 d’11.543.795 euros (un 2,64% més que l’any anterior).

Els comptes reflectixen “la gradual però continuada reducció de l’endeutament”, que se situarà al 13,6% a finals de legislatura, lluny de la taxa d’endeutament del 52% de l’inici del mandat. “Es tracta d’uns pressupostos basats en el control de la despesa pública i la cerca de l’eficiència i l’eficàcia”, ha assegurat  el regidor d’Hisenda, el republicà Albert Salvadó.

El regidor ha recordat que “l’objectiu del govern municipal és que este Ajuntament siga una administració ben gestionada i solvent, que reduïx el seu endeutament i que es regix per l’equilibri pressupostari”. Els comptes del 2019 es van aprovar al ple celebrat el passat divendres, 30 de novembre, amb els vots a favor del govern municipal d’Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya-Verds, Solidaritat Catalana i la regidora no adscrita. Per contra, Convergència i Unió, Més Ràpita i el Partit Socialista van votar-hi en contra.

 

Congelació de l’ibi i més ingressos d’obres

La proposta pressupostària aprovada preveu una reducció dels ingressos de 300.000 euros via impostos directes a causa de la congelació de l’impost de béns immobles, l’IBI. Per contra, el govern municipal ha previst incrementar la recaptació de l’impost de construccions i taxes, fruit de l’increment de l’activitat constructiva. En concret es preveu recaptar  235.000 euros més.

Pel que fa a despeses, es retallen 200.000 euros en despesa de personal i s’apuja la despesa corrent en 300.000 euros. “El govern vol deixar dimensionada esta despesa per tal que el govern entrant, siga el que siga, no haja de patir per modificacions no previstes”, ha assegurat Salvadó.

Pel que fa al capítol d’inversions s’hi destinaran este proper 2019 313.000 euros. Una de les inversions més destacades serà per a l’ampliació del cementiri municipal i també per al projecte d’enderroc de les cases del carrer Constància.

 

 

Sense el suport de l’oposició

Els partits de l’oposició van votar en contra dels pressupostos del 2019. Per Joan Martín Masdeu, portaveu de CiU, “els nous comptes no impliquen dinamització econòmica ni veiem la regeneració que havia promès el govern a principis del mandat”. Per la seua banda, la portaveu del PSC Rosa Anglés va argumentar el seu vot contrari en el fet que “no he vist reflectida en els pressupostos la voluntat de desenvolupar polítiques socials ni econòmiques”. Finalment, Pedro Hernández de Més Ràpita, va insistir que “després d’estudiar-los fil per randa hem vist que no eren allò que volíem que es fes per al poble, i encara que hi ha coses positives, altres no ens agraden”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies