HomePolíticaL’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost per al 2021 per a...

L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost per al 2021 per a donar resposta a les necessitats extraordinàries per la Covid-19

LA RÀPITA // El govern de la Ràpita ha presentat, avui, el projecte de pressupost per a l’any 2021, on s’aposta per donar resposta a les necessitats extraordinàries per la Covid-19. És per això que, l’Ajuntament de la Ràpita fa una contenció de la despesa corrent de les regidories per crear un fons de contingència de 400.000€ per a la reactivació econòmica i l’atenció a les persones. El pressupost municipal aprovat, en el plenari del mes de novembre, ha comptat amb els vots favorables d’ERC i mR, l’abstenció del PSC i els únics vots en contra de JxCAT.

El govern municipal ha elaborat un pressupost flexible per poder donar resposta a qualsevol necessitat que la Ràpita tingui el 2021, tenint en compte la incertesa que es preveu. De fet, el pressupost 2021 ascendeix a 12.472.000 euros i respon a una previsible disminució d’ingressos per la crisi actual.

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, ha agraït als seus companys de govern “la responsabilitat i l’esperit de sacrifici” que han fet en renunciar al 50% de les partides de les regidories. Salvadó ha explicat que “el govern de la Ràpita ens dotem d’un pressupost flexible pensat per a donar resposta, des d’inici d’any, a les necessitats extraordinàries del 2021 a conseqüència de la pandèmia”.

Pel que fa a l’oposició, el grup de JxCAT ha rebutjat els pressupostos i el seu regidor, Joan Martín Masdéu, ha justificat que “coneixem la situació actual del país i els problemes de l’economia de la Ràpita en concret, però no són els pressupostos que nosaltres redactaríem, els veiem poc ambiciosos”. Per la seva banda, el portaveu de mR, Pedro Hernández, ha mostrat el seu suport al govern municipal i ha exposat que “els pressupostos van ben encaminats, i nosaltres no hem presentat cap proposta perquè no és el moment de demanar”. Per concloure, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha expressat que “creiem que és adequat fer la partida del fons de contingència i ho veiem positiu per al moment que estem vivint”.

D’altra banda, s’ha de tenir present que durant el 2021 es tiraran endavant la remodelació de l’edifici de les Duanes per convertir-lo en un espai d’emprenedoria i coworking, l’arranjament de l’avinguda Pare Castro, la urbanització del tram del carrer Constància i la renovació de la Piscina Municipal. 

El plenari, també, ha aprovat per unanimitat dues mocions del PSC, una amb motiu del dia 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers la dona i l’altra, perquè la Generalitat destini els 6 milions d’euros previstos als pressupostos del 2020 per pal·liar els efectes de la regressió i subsidència del Delta de l’Ebre. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 71

Últimes notícies

-->