HomeEconomiaL’Ajuntament de la Ràpita congela els tributs municipals per al 2021

L’Ajuntament de la Ràpita congela els tributs municipals per al 2021

L’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat, amb els vots a favor d’ERC i els vots en contra de JxCAT, mR i PSC, congelar els tributs municipals corresponents a l’any 2021, de manera que es mantindran com en l’exercici en curs i per tant, no hi haurà cap increment de pressió fiscal als rapitencs i rapitenques. Les noves ordenances aprovades en el decurs del ple del mes d’octubre celebrat aquest divendres al migdia, responen a “la voluntat de l’equip de govern de no augmentar la pressió tributària sobre els ciutadans atenent al context econòmic provocat per la Covid-19”, segons ha remarcat el regidor d’Hisenda, Albert Salvadó.

Així mateix, aquestes ordenances contemplen un paquet de mesures fiscals per tal de fomentar diferents accions en el marc de la Transició Energètica. A aquelles mesures impulsades per la ciutadania i les empreses de la Ràpita s’estableix una bonificació de l’Impost per als Béns Immobles (IBI) del 50%, una bonificació de l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) del 75%, una reducció de la Llicència d’Activitats del 50% i també, una bonificació de l’Impost de les Activitats Econòmiques (IAE). També es mantenen les bonificacions del 75% en l’Impost de Vehicles als cotxes elèctrics i les del 50% als cotxes híbrids. Amb aquestes mesures es pretén contribuir a la reducció del CO2, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, ha defensat que “s’ha de ser sensible amb la situació actual i per això, es congelen els tributs municipals per no incrementar la pressió fiscal sobre la gent, que prou malament s’ho estan passant per la crisi de la Covid-19”. La portaveu del grup JxCAT, Helena Queral, ha explicat que “no donem suport a les ordenances, la qual cosa no vol dir que no donéssim suport a les mesures de Transició Energètica, perquè considerem que no n’hi ha prou amb la congelació dels impostos”. Per la seva banda, el portaveu de mR, Pedro Hernández, també ha considerat que “volem votar a favor però no és suficient amb congelar els impostos, cal reduir les taxes”. La portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha exposat: “Veiem bé l’impuls de rebaixar les taxes pel que fa a la transició energètica, però hi ha altres mesures que no ens agraden”.

D’altra banda, el Ple de la Ràpita també ha aprovat iniciar els tràmits per crear una ordenança que pretén incrementar l’IBI dels immobles dels grans tenidors que es troben desocupats de forma permanent a la Ràpita, amb l’objectiu de facilitar-los per al lloguer. Així com dues mocions del PSC, una d’elles on es demana l’elaboració d’un pla d’inversions per acollir-se als ajuts del Pla de reconstrucció, transformació i resiliència; i l’altra que demana la reclamació d’ajudes al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat a fons perdut, per als sectors de la restauració, comerç i estètica del municipi. A més a més, s’ha aprovat una moció d’ERC sobre l’avantprojecte de llei estatal de bombers. Finalment, per part de l’Alcaldia s’ha donat compte de la presentació conjunta de tots els grups polítics municipals de les al·legacions al “Esquema provisional de temas importantes, del proyecto de plan hidrológico del Ebro”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies