HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Ràpita destina 17.000 euros en ajudes destinades a persones...

L’Ajuntament de la Ràpita destina 17.000 euros en ajudes destinades a persones i famílies amb baixos ingressos o en situació de risc

L’Ajuntament de la Ràpita ha obert el període per sol·licitar ajudes econòmiques a les persones o famílies en risc d’exclusió social. Aquestes ajudes van dirigides a persones empadronades al municipi que es trobin amb dificultats econòmiques o en risc d’exclusió social amb l’objectiu de pal·liar situacions de necessitats bàsiques. 

La finalitat d’aquestes ajudes és cobrir les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència en què es troben persones que no disposen de recursos suficients per afrontar-les i no estan en condicions d’aconseguir-los o rebre’ls d’altres. 

El període de sol·licituds es va obrir el passat 13 de febrer i es tancarà l’11 de desembre. Els ajuts el poden demanar persones que estiguin empadronades a la Ràpita des de fa dos anys i que compleixin amb una sèrie de requisits econòmics que es mesuren a través de l’Indicador de renda de suficiència que estableix periòdicament la Generalitat de Catalunya. 

S’estableixen diversos tipus d’ajuts d’urgència social: per cobrir deutes de lloguer; per accés per a un habitatge de lloguer; per atendre el pagament de les factures pels subministraments que s’entenen bàsics en la vida quotidiana, com ara subministrament d’aigua, electricitat i gas o per a allotjament temporal puntuals. També es contemplen prestacions econòmiques excepcionals, que hauran d’anar acompanyades d’un informe social on consti la descripció de la situació que motiva questa excepcionalitat i el tipus d’ajut que es proposa. Així mateix, ajuts per a despeses d’atenció sanitària, per a medicaments de tractaments de llarga durada o crònics o bé casos temporals amb cost elevat; i per a ulleres. Un altre tipus són ajuts per potenciar la integració social de les persones en risc d’exclusió social: per a activitats temps de lleure o per a situacions d’especial gravetat. Es podran demanar ajudes per altres conceptes no contemplats específicament en les bases que es considerin prioritàries i de primera necessitat, sempre sota la valoració de l’equip tècnic de Serveis Socials. 

La informació i la documentació per sol·licitar els ajuts es troba disponible on-line al web de l’Ajuntament de la Ràpita  a la secció ‘Ajuts i Subvencions’. O bé podeu demanar informació als Serveis Socials de l’Ajuntament de La Ràpita trucant al 678 762 148 o a les oficines del Casal Municipal de Jubilat. 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 82

Últimes notícies