HomeMedi AmbientL’Ajuntament de Rasquera portarà la ponència d’energies renovables al contenciós administratiu

L’Ajuntament de Rasquera portarà la ponència d’energies renovables al contenciós administratiu

L’Ajuntament de Rasquera iniciarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la ponència d’energies renovables de desestimar dos parcs solars fotovoltaics per afectacions a espècies amenaçades d’avifauna. Segons l’equip de govern, la decisió no està fonamentada i perjudica el futur del municipi, ja que el consistori tenia previst augmentar les recaptacions per la construcció i posada en funcionament dels parcs, i així reduir el deute.

Es tracta dels parcs solars d’Ampersol II i GreenTarraco I, que tindrien una extensió de 60 i 15 hectàrees respectivament, prop d’un 1% del terme municipal. Serien els primers que s’instal·larien al municipi, però la ponència d’energies renovables els ha declarat inviables tots dos per possibles afectacions en la supervivència d’una espècie amenaçada com l’àliga cuabarrada.

Des de l’equip de govern critiquen que, a poca distància, la mateixa ponència ha acabat aprovant projectes, però ja al terme municipal de Tivissa. “Hi ha altres projectes que s’han aprovat i estan només a 252 metres de distància. És que només afecten els parcs de Rasquera a l’àliga cuabarrada?”, es preguntava l’alcalde, Josep Ramos al ple d’este dijous, quan es va aprovar iniciar el contenciós contra la ponència d’energies renovables. Els dos grups a l’equip de govern -ERC i Junts- van votar-hi a favor, mentre que el grup Solidaritat Catalana ho va fer en contra.

L’Ajuntament veia amb bons ulls el projecte, promogut per una empresa privada, amb la finalitat de crear algun nou lloc de feina i també d’augmentar la recaptació per tal de disminuir el deute municipal, que se situa prop del 110% del pressupost municipal anual. “Volem fer coses i tirar endavant el poble, però no ho podem fer perquè estem lligats de mans i peus pel deute, i un projecte que ens pot donar vida, el tomben”, ha lamentat Ramos.

Per la seua banda, des de l’oposició qualifiquen el projecte com a “especulatiu” i han demanat una consulta a l’equip de govern per a conèixer el posicionament dels veïns de Rasquera. “Estem a favor de les renovables i podem mirar projectes encapçalats per l’Ajuntament que revertisquen en els veïns i amb participació de tothom, però no volem parcs que s’hagen tramitat amb poca transparència ni tampoc un contenciós que augmentarà el deute municipal”, ha assegurat el portaveu de l’oposició, Josep González.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 7

Últimes notícies