HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa inclou al POUM la previsió de restituir el pont...

L’Ajuntament de Tortosa inclou al POUM la previsió de restituir el pont de la Cinta amb la pilastra del mig del riu

TORTOSA // El ple ordinari d’abril a l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per incorporar la previsió de l’aprofitament de la pilastra sobre la qual se sustenta el monument a la Batalla de l’Ebre per a la futura construcció d’una infraestructura de pas sobre el riu Ebre. D’esta manera, l’Ajuntament inclou al planejament urbanístic la possibilitat de construir en este punt una passarel·la de vianants que connecte les dos ribes i que permeta donar utilitat al pilar. Una opció que permetria recuperar la finalitat originària del suport, ja que sustentava l’antic pont de la Cinta fins que va ser dinamitat durant la Guerra Civil. 

La modificació del POUM es porta a terme en compliment del requeriment fixat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) davant el projecte de retirada del monument, anunciat pel govern de la Generalitat. En l’informe preceptiu, l’organisme estatal determina que el projecte ha de contemplar la retirada completa del suport o, en cas contrari, donar-li utilitat com a via de pas. 

El novembre passat, just quan la Generalitat va anunciar que impulsava la retirada del monument, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja va demanar al govern català que dugués a terme la construcció d’esta passarel·la de vianants que permetria recuperar l’antic pont de la Cinta. Una demanda que ha refermat una vegada més. 

L’aprovació d’esta modificació ha comptat amb els vots a favor de tots els grups municipals, tret del de Ciutadans, que hi ha votat en contra. 

El mateix ple ha aprovat les quatre mocions presentades pels grups municipals: dos, proposades per Movem Tortosa i per Esquerra Republicana, per demanar un pla de millora de l’arbrat de la ciutat; una altra, del PSC, en defensa de la preservació de l’ordre públic democràtic i en suport als Mossos d’Esquadra; finalment, també ha comptat amb la majoria de vots la moció d’ERC per a la reforma i millora de la plaça de Francesc Macià, a Ferreries. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies