HomeInfraestructuresL'Ajuntament del Perelló autoritza la represa de les obres del parc eòlic...

L’Ajuntament del Perelló autoritza la represa de les obres del parc eòlic la Collada II

L’Ajuntament del Perelló autoritza la represa de les obres del parc eòlic la Collada II, que havia aturat per dubtes sobre la validesa de la llicència.

El permís s’exhauria l’agost del 2021, però aquest mes de febrer, quan es van començar a fer excavacions, el consistori les va aturar i GEPEC-EdC també ho va denunciar als Mossos d’Esquadra i Agents Rurals.

En el període d’al·legacions de l’expedient de l’Ajuntament, la promotora Eòlica del Perelló ha justificat que va començar les obres amb uns treballs de desbrossat i preparant obres en un camí d’accés. El consistori veu acreditat l’inici d’obra perquè, “per molts menors que hagen estat els treballs”, es van fer abans que expirés la llicència d’obres.

El 24 de febrer d’enguany, davant l’inici de les obres de la segona fase del parc eòlic la Collada, l’Ajuntament del Perelló va aturar-les perquè la llicència s’hauria exhaurit -es va concedir el 3 de gener del 2019 i, esgotat l’any de vigència, es va prorrogar per sis mesos el dia 11 de febrer del 2020-.

El consistori tenia “dubtes raonables” sobre si l’empresa havia iniciat o no els treballs dins del termini legal. També GEPEC-EdC va denunciar les excavacions i treballs previs que s’estaven fent als Agents Rurals i als Mossos. Amb la llicència d’obres esgotada, els ecologistes reclamaven que el projecte refés tota la tramitació (començada el 2003).

En les al·legacions, l’empresa ha presentat documentació “tècnica i legal” sobre l’inici de les obres abans que es caduqués la llicència perquè “evidencien de manera fefaent” que van fer uns treballs de desbrossat i van posar en marxa l’obra de millora i adequació del camí d’accés. El consistori argumenta que “d’acord amb la legislació i la jurisprudència existent” ha de dictaminar a favor de la represa dels treballs. En un comunicat, admeten que són treballs “molt menors” però que es van executar “abans de la data en què expirava la llicència d’obres“, i reitera que la promotora “ha complert tots els tràmits administratius que marca la legislació vigent“. En conseqüència, deixa sense efecte l’expedient d’inici de la caducitat de la llicència.

La decisió s’ha pres unànimement per la comissió informativa d’Energies Renovables del consistori, està integrada per membres dels dos grups municipals a l’Ajuntament (ERC-AM i Junts).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies