HomeEconomiaTortosa tanca el pressupost 2021 amb 4,9 MEUR de romanent de tresoreria

Tortosa tanca el pressupost 2021 amb 4,9 MEUR de romanent de tresoreria

L’Ajuntament de Tortosa ha tancat la liquidació del pressupost municipal del 2021 amb un romanent de tresoreria de 4.937.472,30 euros.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha fet una lectura molt positiva d’esta dada, ja que remarca que “és el fruit de la bona gestió financera feta pel govern municipal, aconseguint recursos d’altres administracions i administrant els recursos de forma eficient al llarg de tot l’exercici pressupostari”, ha apuntat.

Davant d’este romanent, l’alcaldessa ha avançat la voluntat de dur a terme modificacions pressupostàries al llarg de l’exercici pressupostari actual per tal d’aprofitar estos recursos.

Concretament, ha detallat que l’objectiu del govern és plantejar noves actuacions que vagen directament a continuar incidint en la millora de la via pública, com ara camins, voreres, enllumenat, asfaltatge o enjardinaments, entre d’altres, i també a atendre les necessitats socials que siguen necessàries, ha dit Roigé.

En este sentit, una de les primeres modificacions que es portaran al ple per a aprofitar part del romanent se centrarà en la transformació del carrer Barcelona, on es planteja un urbanisme més amable amb les persones, amb voreres més amples i carril bici. Esta actuació també compta amb finançament dels fons Next Generation, que l’Ajuntament de Tortosa ha rebut per a seguir implementant zones de baixes emissions que s’adiuen amb l’Agenda 2030 per fer una ciutat més sostenible i amable amb la ciutadania.

El ple ha debatut set mocions, bona part de les quals aprovades. S’ha aprovat cedir terreny per a un nou hospital a les Terres de l’Ebre (moció conjunta de Movem Tortosa i Ciutadans), s’ha donat suport a les reivindicacions del professorat (en dos mocions de la CUP i de Movem), s’ha reclamat una solució per a la distribució “desigual” de l’alumnat als centres educatius de la ciutat (moció de la CUP) i s’han aprovat propostes per modificar la zona blava de Ferreries i per il·luminar el camí de Tortosa a Amposta (ambdues d’ERC).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies