HomeSocietatL’alcalde de Riba-roja d’Ebre titlla de “poc sostenible” l’opció de rebre els...

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre titlla de “poc sostenible” l’opció de rebre els residus de Vacamorata

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, defensa que moure els residus de Vacamorta fins als abocadors de Tivissa  Riba-roja“no és la solució més eficient”, que hi ha actualment sobre la taula. Les deixalles des de l’abocador de Vacamorta -a Cruïlles- s’haurien de transportar per carretera fins a les Terres de l’Ebre.

L’Agència de Residus de Catalunya haurà de decidir en els propers mesos què fa amb els residus dipositats a l’abocador de Vacamorta, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligue la Generalitat a buidar-lo i a redistribuir les deixalles. La sentència de l’alt tribunal considera que la llicència de l’abocador, que va entrar en funcionament l’any 2000, va estar mal donada i insta l’administració a restablir l’estat que tenia el paratge abans que es construís el dipòsit. Actualment, l’abocador encara conté 2,7 milions de tones de deixalles que s’hauran de buidar i redistribuir pel territori.

Sobre la taula de la Generalitat hi ha diverses solucions. D’una banda, hi ha estudis que proposen traslladar les escombraries entre diversos abocadors de proximitat, una altra de les opcions proposa traslladar els residus fins a un abocador de nova creació i una altra planteja repartir les deixalles entre els abocadors de Tivissa i Riba-roja d’Ebre, amb una intervenció que tarda prop de cinc anys i tindria un cost proper als 147 milions d’euros. A més, suposaria un trànsit aproximat de 120 camions al dia per la comarca.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, assegura que no és la seua competència decidir on es distribuïxen els residus de Vacamorta, però defensa que no seria una solució eficient ni sostenible. Suárez s’ha volgut desmarcar dels interessos de l’empresa que gestiona l’abocador de Riba-roja d’Ebre i, en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, ha reiterat que, com a alcalde, ha de “vetllar únicament perquè es complisca el conveni amb l’empresa”, i que els residus que entren a l’abocador de Riba-roja d’Ebre “es traduïsquen en ingressos per l’Ajuntament per després millorar la qualitat de vida dels riba-rojans i generar també llocs de treball al municipi”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 41

Últimes notícies