HomePolíticaL'alcalde de Tortosa anuncia que s'internalitzarà el servei de bugaderia de l'hospital...

L’alcalde de Tortosa anuncia que s’internalitzarà el servei de bugaderia de l’hospital de Jesús per estalviar costos

El servei de bugaderia de l’hospital de la Santa Creu de Jesús s’internalitzarà per tal de reduir despeses a la vegada que aconseguir un millor servei. Així ho ha explicat avui l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en el ple extraordinari, sol·licitat per sis regidors del grup de Junts per Tortosa, per tractar sobre la situació del centre sociosanitari. Aquest canvi en el servei de bugaderia implicarà un estalvi el primer any de 293.250 euros, mentre que els anys successius la reducció de costos s’enfilarà fins als 551.670 euros.

És necessari emprendre mesures per a optimitzar els recursos de l’hospital de Jesús, és evident que la gestió realitzada en el passat no ha estat adequada. I, en aquest sentit, una de les primeres mesures que aplicarem serà gestionar directament el servei de bugaderia, la qual cosa ens permetrà reduir costos“, ha avançat Jordan. Actualment, el servei de bugaderia neteja un total de 1.500 quilos de roba al dia, 300 dels quals es netegen internament, mentre que els 1.200 restants ho fa una empresa externa.

Enguany finalitza el contracte amb l’empresa externa, de tal manera que el servei s’haurà de tornar a licitar, però amb l’objectiu d’optimitzar recursos s’optarà per internalitzar aquest servei. Una mesura que suposarà un estalvi el primer any de 293.250 euros, ja que serà necessari fer inversió en maquinària, però en posteriors exercicis l’estalvi pujarà fins als 551.670 euros.

Pel que fa als acords plantejats pel grup de Junts per Tortosa en la sessió extraordinària han estat tots rebutjats pel ple municipal, al qual no ha assistit el regidor de la CUP, a excepció del suport al manifest ‘Mateixa feina, mateix salari’, un manifest subscrit per l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, la UGT i la Unió de Petites i Mitjanes Residències, que s’ha aprovat amb 20 vots a favor. Un manifest que reclama al govern de la Generalitat l’harmonització de les condicions laborals, especialment les salarials, dels professionals de la xarxa de serveis socials i de la xarxa de serveis sanitaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

50 + = 58

Últimes notícies