La cerimònia de la Guia Michelin ha celebrat a l’Auditori del Fòrum de Barcelona, ha reconegut per primer cop el restaurant L’Algadir del Delta ubicat a Poble Nou del Delta, del xef Joan Capilla, amb el distintiu d’estrella verda, guardó que reconeix el seu compromís, promoció i treball amb la sostenibilitat.
A través de les seues xarxes socials, Capilla ha manifestat que “Molt feliços i emocionats per l’Estrella Verda que ens ha concedit aquesta nit! En reconeixement del nostre compromís i promoció de la sostenibilitat a Algadir del Delta. Un projecte possible gràcies a la gran família que formem, aquest premi és per a tots!”
D’altra banda, la prestigiosa guia vermella, també ha revalidat els tres xefs de les Terres de l’Ebre amb Estrella Michelin. Han tornat a obtenir el guardó els dos xefs d’Ulldecona, Vicent Guimerà (L’Antic Molí), qui ha revalidat l’Estrella Verda i l’Estrella Michelin, per la seua banda, Jeroni Castell (Les Moles) manté els mateixos distintius. També renova les dos estrelles l’aldeà Fran López, amb el Villa Retiro (Xerta) i el seu restaurant a Barcelona, el Xerta Restaurant. El perellonenc Rafel Murià, el xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, també renova l’Estrella Michelin.
Els Xefs no han tardat a fer ressò dels guardons a través de les xarxes socials. Guimerà ha assenyalat que és “L’estrella que empeny els somnis Avui ens ha renovat l’Estrella Michelin i l’Estrella Verda Michelin. L’ideari d’unes mans que visualitzen tot un territori. L’agricultura regenerativa que mima la natura. Vatros que ens voleu tant de bé. Gràcies per dibuixar-nos un somriure a la cara! Gràcies, equip per assolir aquesta fita!”
Per la seua banda, el xef Castells ha volgut destacar que repeteixen el guardó per 10è any consecutiu, i que també, ha renovat l’estrella verda, així ho ha volgut manifestar a través de l’Instagram “moltes gràcies per continuar confiant en natros i sobretot moltes gràcies a tots vatros també per fer-ho possible! Seguim amb moltes ganes per continuar creixent, aprenent, innovant i cuinant!”.
Finalment, el xef López ha manifestat que “Treball, passió, entrega, emoció, equip, dedicació, paciència, esforç, orgull, felicitat, família… Són paraules que prenen tot el seu significat avui, ja que amb immensa satisfacció compartim la notícia de la renovació de l’estrella Michelin, un reconeixement que ens acompanya amb fermesa des de fa 14 anys consecutius. Aquest any, l’esclat de l’estrella resplendeix amb una intensitat especial després d’una gala a Barcelona, una ciutat vibrant d’energia gastronòmica i cultural.” També ha volgut agrair a tot l’equip per “la seua dedicació incansable, la paciència demostrada en cada detall, l’esforç constant i la passió que impulsa la nostra tasca diària. Estem plens d’orgull per aquesta fita compartida amb una família que va més enllà dels fogons”. I acabat els agraïments felicitant els companys de professió “que amb la seua dedicació contribueixen a elevar el nivell de l’alta gastronomia. A la feina ben feta i als somnis fets realitat. Salut i a continuar brillant junts!”