HomePolíticaL’Ametlla de Mar aprova els pressupostos per al 2023, que s’enfilen a...

L’Ametlla de Mar aprova els pressupostos per al 2023, que s’enfilen a 16,3 M€

El ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va aprovar inicialment els pressupostos per a l’exercici del 2023, que ascendixen a 14,7 M€ -i a 16,3 M€ amb les empreses municipals-, amb els vots a favor de l’equip de govern republicà i Entesa per la Cala, i els vots en contra de Junts x l’Ametlla i Ciutadans.

Els comptes per a 2023 s’incrementen en un 7,67 % respecte dels del 2022, i entre les inversions destacades hi ha part del finançament de l’acord de compra dels terrenys del parc del Bon Repòs, per un valor d’uns 400.000 €; una part també de la construcció de la nova Biblioteca Municipal, de la qual es preveu una possible ampliació d’uns 400.000 €; o la redacció de diversos projectes urbanístics, pressupostats en 200.000 €, entre els quals hi ha el projecte d’urbanització i reparcel·lació de Sant Jordi Bosc. L’alcalde i portaveu d’ERC, Jordi Gaseni, assenyalava que “és un pressupost que dona continuïtat a la congelació d’impostos dels ciutadans”, i afegia que “no hem augmentat taxes en cap dels dos mandats”.

El pla d’inversions 2023 també preveu l’arranjament del camí de les Tres Cales / carretera del Ranxo, des del Pouet fins al Torrent del Pi, on es destinaran 150.000 € per a asfaltar amb aglomerat, 120.000 € dels quals seran subvencionats per la Diputació de Tarragona. A més, es destinaran 46.000 € a la rehabilitació de l’habitatge d’ús social al carrer Sant Francesc.

Els comptes també preveuen la implantació d’energies renovables i rebaixar el consum de la piscina coberta de les instal·lacions esportives, per la qual cosa s’invertiran 61.000 € per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al CEM la Cala. Part dels recursos de 2023 serviran també per a rebaixar el deute municipal. Concretament, es destinaran 1,18 M€ a amortitzar el deute -el doble dels anys anteriors-. La previsió del deute viu és de 119 %.

Altrament, en els comptes destaca un augment del 9,3 % en les despeses per al personal, que corresponen a les retribucions marcades per l’Estat, i la incorporació i formació de quatre agents de Policia Local i una nova plaça de tècnic de la futura nova biblioteca municipal.

La portaveu de Junts, Eva del Amo, va justificar el seu vot en contra perquè “ha augmentat la despesa corrent en 316.000 € i les despeses jurídiques en 138.000 €, i creiem que no serà suficient”. Al seu torn, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres argumentava que “l’Ajuntament gasta més del que es pot”. Els pressupostos també preveuen l’ingrés de les taxes generades per diferents projectes que s’implantaran al municipi, com el parc fotovoltaic Raspersolar 2 o el supermercat Lidl. A més a més, actualment està en tràmit l’adjudicació de la parcel·la municipal per part Bon Preu i Esclat, que generarà nous llocs de treball i suposarà l’entrada de 2 milions d’euros a les arques municipals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 80

Últimes notícies