HomeGastronomiaL'Ametlla de Mar preparada per viure les XIII Jornades de la Tonyina...

L’Ametlla de Mar preparada per viure les XIII Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani

L’Agenda gastronòmica de l’Ametlla de Mar enceta aquest cap de setmana una de les activitats més multitudinàries de l’any amb l’inici de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani, les quals arriben a la 13a edició i amb l’objectiu de donar a conèixer aquest preuat producte de quilòmetre 0 tan lligat a la població.

Des d’aquest divendres dia 26 fins al diumenge dia 5 de maig, dotze restaurants de la localitat oferiran les seves propostes gastronòmiques amb menús que tindran la tonyina com a protagonista. Els preus dels menús oscil·len entre els 45 i els 82 € i inclouen una gran diversitat de maneres de consumir la tonyina, des de referents de la cuina japonesa com el tataki o el sashimi, passant pels tàrtars i els carpaccios, les referències a la cuina marinera com els marmitakos o el butxi o creacions més atrevides complementades amb arrossos i fideus.

Els menús es podran degustar als restaurants Bandarra, el Molí dels Avis, la Cuadra, la Subhasta de l’Estany, la Subhasta Espai Gastronòmic, les Veles, Meleta de Romer, Mestral, No Stress, Pica Pica, el Pescador i la Serra.

Aquest any s’afegeix a la celebració una nova activitat, la 1a Tuna Cooking Expert Serafi que davant dels seus establiments oferirà show cookings amb cuiners reconeguts com Tomàs Also, Gerard Felicidad i Marc Antón.

Foto: Arxiu

Tapa Roja

Paral·lelament, durant aquests dies també hi haurà la possibilitat de participar de la Tapa Roja, ruta de tapes de tonyina per onze bars de la localitat. Al preu de 5 €, es podran degustar diferents creacions gastronòmiques amb tonyina i un quinto Estrella Damm. Tonyina roja marinada amb salsa de soja, mel i sèsam, el taco de tonyina amb toc picant o el cistellet de tàrtar de tonyina amb salsa curri i mango, són només alguns exemples de la gran varietat de tapes disponibles.

Les Jornades gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani són l’ocasió perfecta per conèixer la gran diversitat de possibilitats culinàries d’un dels peixos més espectaculars de la nostra mar.

Els bars que hi participen són Burguer 3, Cala Cris, el Bandarra, el Petit Cafè Dèlia, la Bodegueta, la Cuadra, la Subhasta Espai Gastronòmic, Merino, Pica Pica, Txemari i Sushi Mar.

Diada de la Tonyina

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani tenen el seu punt més àlgid aquest cap de setmana, ja que durant dissabte dia 27 i diumenge dia 28 d’abril, el port de la Cala acollirà amb entrada gratuïta la Diada de la Tonyina Roja amb diverses degustacions de tonyina ,sashimi, tàrtar, makis, naguiri i romesco de tonyina amb patates, sessions de Dj’s i concerts musicals.

Aquest any l’Àrea Municipal de Turisme ha ofert com a novetat la possibilitat de comprar anticipadament els tiquets de degustacions al preu de 4 € a l’Oficina de Turisme fins al 26 d’abril de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 19:30 h.

L’apartat musical de les jornades comptarà amb la presència de Dj’s com Eli G la matinal de dissabte, Ikany Dj i Dj Rada del programa Another Music de la Cala Ràdio a la tarda i diumenge al matí Dj Sergio Calero. Tampoc faltarà l’actuació de la xaranga Suquet Calero i els concerts de Versió Original i els Sons d’Arion.

Durant tot el dissabte hi haurà sortides del Tuna Tour a les 10 h, 12.30 h i 17 h.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies