HomeSocietatL’Ampolla i la Ràpita habiliten platges per a gossos, i ja n’hi...

L’Ampolla i la Ràpita habiliten platges per a gossos, i ja n’hi ha vuit al litoral ebrenc

L’Ajuntament de l’Ampolla i l’Ajuntament de la Ràpita han habilitat este estiu nous espais en algunes de les seues platges per tal que la ciutadania puga gaudir-ne amb els seus animals domèstics.

En el cas del municipi del Baix Ebre, s’ha delimitat una zona a la platja de l’Arenal, en què s’hi han instal·lat papereres, dispensador de bosses i també s’hi oferix una neteja especial de l’arena; i al municipi del Montsià s’ha habilitat tota la platja que hi ha situada entre la de les Delícies i la del Suís, on s’ha instal·lat tota la senyalització corresponent i una font d’aigua perquè els gossos hi puguen beure.

Així mateix, tots dos consistoris han posat en marxa una normativa en estos espais com l’obligació dels propietaris de recollir qualsevol deposició de l’animal i de remullar amb aigua els llocs on orinen, que els gossos considerats raça potencialment perillosa vagen lligats i amb morrió, que l’animal no es quede sense supervisió i que se seguixquen les indicacions dels agents del cos de policia o els vigilants de la platja en el cas del municipi ampoller. A més a més, tots els animals han d’estar censats, vacunats, desparasitats i han de dur microxip. En cas que no es complisca la normativa, l’Ampolla ha establert sancions econòmiques de 300 €, i, a la Ràpita, oscil·len entre els 150 € fins als 1.500 €.

Amb estes, ja són vuit les platges a la costa ebrenca on es pot accedir i xalar amb els animals domèstics. Tot i que algunes han estat una demanda de la ciutadania, alguns consistoris també havien detectat la necessitat de regular-ho, davant l’arribada de turistes amb les seues mascotes que accedien al litoral. La platja del Trabucador (la Ràpita) ja fa anys que és accessible per a anar-hi amb gossos o mascotes, malgrat que el primer municipi a habilitar una platja per a accedir-hi amb gossos va ser l’Ametlla de Mar, el 2021, a la Cala Bon Caponet. Ara, a més, també es pot anar amb gossos a la Cala del Cementiri.

D’altra banda, el municipi de les Cases d’Alcanar disposa des del 2013 de La Platjola, l’única platja de la costa canareva apta per a gossos, formada per còdols i grava, amb una extensió de 300 metres aproximadament, i que per la seua morfologia queda aïllada i delimitada d’altres platges. Tanmateix, La Platjola té limitació d’horaris d’accés de gossos durant l’estiu i la Setmana Santa, d’11 h a 18 h. La platja de Riumar de Deltebre, d’1,1 km de llarg, també disposa d’un espai reservat per a gossos, tot i que no disposa de serveis bàsics, per la qual cosa recomanen portar tot el que és necessari, com bosses i aigua fresca, entre d’altres.

El 2019, Amposta també va habilitar una zona d’uns 200 metres a la platja dels Eucaliptus, delimitada amb pals i cordes, i senyalitzada, davant les demandes d’alguns sectors de la població de disposar d’un espai compartit amb les seues mascotes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 79

Últimes notícies