Buf! Quina calor!

Probablement, la frase més escoltada, més pensada i més dita de l’estiu 2022 tant dins de casa com fora al carrer, a la piscina, treballant o al mateix restaurant dinant. Hem suat a la nit, en sortir de la dutxa, preparant el dinar, a la migdiada i a tota hora.

I no falta raó, ja que hem batut rècord de tota mena de temperatures, la més alta de l’aigua al Mediterrani en màxims històrics, també la global, record de poca pluja i en talls de subministrament d’aigua en diferents poblacions i per acabar de caldejar-ho incendis per tot el país.

Joe Biden ha anunciat noves mesures per fer front a l’emergència climàtica, així ho anunciava a finals de juliol. És a dir, tots els diners de la reserva federal que va aprovar Donald Trump per fer el mur a Mèxic serien destinats a reduir emissions. Al contrari del que va fer el nostre “presidente del gobierno”, Pedro Sánchez que entre algunes de les seves propostes com ara limitar la temperatura de l’aire condicionat a 27 °C o la calefacció a 19 °C a la feina i al transport. També va suggerir deixar d’utilitzar la corbata per estalviar energia. Compromís que no va durar ni unes hores en saltar-se la mesura amb el president Servi Aleksandar Vucic. Amb la mateixa línia s’han baixat dos graus els 27 °C de l’aire condicionat. Jo voto per la millor mesura per al canvi climàtic, la del president Vladímir Putin tancant l’aixeta del gas a Europa.

Segurament, hi haurà més mesures en un futur, com ara canvis d’horari de feines. Com ha passat amb els treballadors de Correus que ja han denunciat l’alt estrès tèrmic que pateixen. Qui sap si canviarem la nit més fresca pel dia calorós per dur a terme activitats. Millor encara, ens convertirem en Morlocks, l’espècie fictícia que vivia sota terra al llibre “La màquina del temps” de l’escriptor Angles Herbert George Wells?

El que tenim clar és que l’aire condicionat no és la solució. La humanitat ha passat per diferents problemàtiques i episodis que l’han fet mínbar. Tenim la ciència i el coneixement al nostre costat. Ens en sortirem com ho hem fet en la pandèmia més recent, la “Peste Negra” a l’edat mitjana i quan vam passar de caminar de quatre potes a dos i d’això ja fa molt de temps.

Per acabar el dubte que em plantejo és si les xitxarres cantaran també a la nit per culpa de les altes temperatures.

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies