HomeSocietatAmposta habilitarà una Xarxa Lila d'espais segurs contra les violències sexuals en...

Amposta habilitarà una Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències sexuals en els espais d’oci

L’Ajuntament d’Amposta amplia el servei d’informació, prevenció i atenció contra les violències sexuals en els espais d’oci amb una xarxa d’espais segurs i persones referents.

Un sistema que s’anomenarà Xarxa Lila i que se suma als Punts Lila que, durant les Festes Majors, es tornaran a habilitar en diferents ubicacions de la ciutat. “Des de l’any 2017 que implantem el Punt Lila amb la voluntat de fomentar la igualtat i el respecte durant els actes d’oci que tenen lloc a la nostra ciutat. Com a administració tenim la responsabilitat de donar exemple i ho fem habilitant uns espais molt visuals perquè tothom els tinga identificats”, deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que “este any anem un pas més enllà per continuar treballant amb totes aquelles accions transversals, tant dins com fora de Festes Majors, que permeten que totes les persones puguen gaudir de l’oci amb tranquil·litat”.

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, explicava que esta Xarxa Lila permetrà atendre millor les violències sexuals, a més de visibilitzar estos fets i mostrar-ne rebuig: “D’una banda, tindrem el Punt Lila a l’espai de la Zona Jove, on s’oferirà informació, prevenció i atenció a les persones que puguen patir qualsevol mena d’assetjament”, explicava Ferré.

La regidora concretava que en els espais d’oci hi haurà un seguit de persones fàcilment identificables, que portaran un braçalet taronja, les quals s’encarregaran de vetllar i acompanyar a les persones que necessiten qualsevol classe d’atenció pel que fa a assetjament sexual, abusos o agressions.

Finalment, la Xarxa Lila es complementarà amb una quinzena d’establiments d’oci i restauració de la ciutat que actuaran com a espai segur en el cas que qualsevol persona necessite demanar informació o ajuda. Cal destacar que estos espais, que aviat es publicaran a les xarxes socials de l’Ajuntament, es mantindran com a espais de la Xarxa Lila la resta de l’any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies