HomeSocietatMontse Sérvulo, una rapitenca que protagonitza l’anunci d’Estrella Damm

Montse Sérvulo, una rapitenca que protagonitza l’anunci d’Estrella Damm

Montse Sérvulo és una rapitenca que porta més de 30 anys dedicant-se al món de la terra a través d’una empresa familiar d’agricultura que es dedica al cultiu d’arròs i d’oli. La Montse, que mai abans havia sigut pagesa, va començar a dedicar-se a este món després de casar-se i entrar al negoci familiar.

“Vaig començar fent la comptabilitat, la facturació, l’IVA i totes les coses relacionades amb l’administració, però a poc a poc vaig anar introduint-me més al camp i em vaig enamorar de tot el que vaig veure”, explica Sérvulo.

Tot va començar poc després de casar-se, quan van heretar un petit tros d’oliveres i la Montse va començar a fer olives, cosa que no havia fet mai. Després, conjuntament amb el seu home, van comprar una terra d’arròs. Tot seguit, ja es va fer sòcia de la cooperativa de l’arròs i també de la cooperativa de l’oli, i va començar a descobrir totes les petites coses de l’agricultura, que la fascinaven i la van fer quedar a este món.

Imatge de Montse Sérvulo amb el seu marit, Marcel Matamoros. / FOTO: ESTRELLA DAMM.

Des de ben menuda, tot i que la seua família es dedicava a la mar, sempre havia tingut una forta estima i curiositat per tot el que estava relacionat amb la terra. “No soc una persona de ciutat, sinó de poble. Tinc la gran sort d’haver nascut en un territori on podem gaudir del riu, del mar, de l’aire de les muntanyes, de la terra, etc. Quan vaig entrar al món de l’agricultura, no em va costar gaire enamorar-me’n”, afirma la Montse.

Destaca que encara que siga una faena esgotadora, li agrada tant el que fa que mai s’ha replantejat dixar-ho i posar-se a treballar d’una altra cosa. Es considera una enamorada del territori i de tot el li proporciona, i el fet de treballar fora del camp és una cosa impensable.

Amb la publicació d’este anunci, Estrella Damm ha aconseguit donar visibilitat a totes les dones al món rural, un fet que necessitava ser reivindicat de forma urgent, ja que “sempre són tot hòmens, i no es veu la gran corrua de dones que hi ha al darrere treballant. Ja està bé que ens donen visibilitat, perquè és un món que no es veu recompensat” detalla Sérvulo. Per a ella, el fet de poder col·laborar amb esta causa és una experiència molt gratificant i que l’ha omplert molt personalment.

FOTO: ESTRELLA DAMM

A més, la Montse ha tingut molta sort perquè dins l’empresa familiar sempre s’ha recompensat molt la seua faena i mai ha tingut cap queixa o critica; és per este motiu que vol que totes les dones se senten igual de valorades que ella. “Coneixem la importància que té la dona al món rural, però pareix que no està mai ben reconeguda, ja que si no portes el tractor, no et poden considerar pagesa. Doncs, no. És per això que em sembla tan important que es done esta visibilitat a les dones i demostrar que sense nosaltres no podria funcionar”, afegix la pagesa.

A més a més, Montse afirma que avui en dia tenen la gran sort que moltes d’elles estan donades d’alta a la Seguretat Social i poden gaudir dels seus drets, però antigament no es pot dir que fos així, ja que la dona havia de treballar al camp ajudant l’home i després havia de fer les faenes de casa i compaginar-ho amb la criança dels fills.

Per sort, a poc a poc es va canviant el paper de la dona al camp, es comencen a veure recompensats tots els seus drets i se’ls dona la visibilitat que es mereixen.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies