HomeSocietatL’Associació de Voluntaris de CaixaBank a les Terres de l’Ebre ha impulsat...

L’Associació de Voluntaris de CaixaBank a les Terres de l’Ebre ha impulsat més de 320 accions durant el 2022

L’Associació de Voluntaris de CaixaBank a les Terres de l’Ebre ha impulsat durant l’any 2022 un total de 322 accions a les Terres de l’Ebre per ajudar a més de 4.410 persones vulnerables de les Terres de l’Ebre en matèria d’educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats. Durant l’any passat, un total de 85 Çpersones compromeses han participat com a voluntaris actius a les Terres de l’Ebre, xifra que s’ha incrementat un 107% respecte l’any anterior.

La setmana passada, un miler de voluntaris de CaixaBank de la direcció territorial Catalunya varen ser homenatjats en una trobada al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, per reconeixer i visibilitzar les tasques que duen a terme els voluntaris de manera altruista.

El foment del voluntariat és una de les línies d’actuació de CaixaBank. Per a l’ entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

Foto: Cedida

Creix la solidaritat a través del voluntariat

Enguany, l’Associació de Voluntariat ha reorganitzat els seus programes tenint en compte les necessitats del nostre país.  En els projectes educatius, entre els quals destaca l’educació financera, l’acompanyament en la lectura i les sessions de reforç escolar, aquest any s’han realitzat més de 3.000 activitats en benefici de 35.000 persones. En l’àrea de digitalització, a través de formacions específiques en ofimàtica i competències digitals, s’han impulsat més de 200 activitats per a més de 2.000 beneficiaris.

A més, s’han realitzat més de 3.000 iniciatives d’acompanyament en inserció laboral i emprenedoria per a unes 3.700 persones en situació vulnerable, així com iniciatives de suport a la gent gran. Finalment, s’han impulsat prop de 200 accions mediambientals amb 1.800 beneficiaris mitjançant activitats específiques per a la cura del planeta, recollides de residus i sensibilització ambiental.  D’altra banda, gràcies a l’àmplia capil·laritat territorial del programa de Voluntariat, s’han pogut impulsar prop de 10.000 activitats locals.

Foto: Cedida

Finalment, l’Associació de Voluntaris ha activat 400 accions relacionades amb situacions  d’emergència. Com a activitat excepcional, aquest any s’ha dut a terme l’organització i coordinació de deu combois humanitaris per gestionar el trasllat a Espanya de més de 560 refugiats d’Ucraïna, en la seva majoria dones i nens, però també malalts oncològics i ferits de guerra, en el que ha suposat el major corredor humanitari entre tots dos països. Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de Sor Lucía Caram, de la Fundació Convent de Santa Clara, i el Pare Àngel, de l’Associació Missatgers de La Pau.

Aquesta resposta a les necessitats del poble ucraïnès va comptar amb la implicació de més de 400 voluntaris. A més de les diverses accions d’acompanyament, es va posar en marxa un repte que ha permès l’enviament de 75 ambulàncies medicalitzades i vehicles de rescat a Ucraïna.

De cara a aquet any, Voluntariat CaixaBank segueix treballant per donar resposta a les necessitats socials tant a nivell nacional com local, convidant tota la societat a unir-se per millorar de forma conjunta el nostre entorn, oferint oportunitats i ajudant col·lectius en risc d’exclusió

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies