HomeEsportsL'Aube va ser escenari de tres tornejos de la UD Jesús i...

L’Aube va ser escenari de tres tornejos de la UD Jesús i Maria i homenatge a Montse Bertomeu

La UD Jesús i Maria va organitzar tres tornejos al camp de l’Aube – Jesús i Maria. El dissabte al matí, un torneig de futbol 11 amb categoria infantil de 6 equips, on va guanyar l’AEM Lleida, després d’imposar-se a la final per 0-2 al Nàstic de Tarragona.

A la tarda, es va disputar el I Torneig Femení “Montse Bertomeu amb 4 equips: Rapitenca, Femení Alcanar, Escola Delta i Jesús i Maria. La Rapitenca, es va proclamar campió, després de guanyar en la final a la tanda de penals davant el Femení Alcanar. En acabar, es va fer entrega d’uns detalls a la família de Montse Bertomeu i el seu fill Jordi va dedicar unes paraules a la seva mare, a la UD Jesús i Maria i a tots els equips participants en el torneig. També les jugadores de la UD Jesús i Maria, van acomiadar amb unes paraules a la seva jugadora Kati, que penja les botes després de juga des de petita al futbol femení.

Montse Bertomeu es va incorporar la temporada 94-95, a la junta directiva de la UD Jesús i Maria, com a coordinadora del futbol base. Incorporant a l’organigrama del club tres dones més i aconseguint que el futbol deixi de ser exclusivament masculí. Va demostrar la importància de la presència de la dona en el futbol, com en tots els àmbits. En aquells temps la Federació Catalana només permetia el futbol mixt en categories Benjamí i Aleví.

Montse va encetar una lluita, amb escrits i trucades, aconseguint més de 400 signatures de diferents clubs de Catalunya, per allargar-ho fins a Infantil. Montse Bertomeu, dona valenta, feminista i amant del futbol. Diumenge, es va disputar el torneig en categoria prebenjamí i benjamí. Amb categoria prebenjamí La Canonja va quedar campiona després de guanyar al Nàstic per 2-0 en la final, mentre en la de benjamí, es va imposar la UD Jesús i Maria, després de superar 3-0 en la final a la Rapitenca.