HomeSense categoriaL'EAPC tanca el 2019 amb més de 60 activitats del Pla de...

L’EAPC tanca el 2019 amb més de 60 activitats del Pla de Formació del sector públic de les Terres de l’Ebre

La secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Annabel Marcos, juntament amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i la directora territorial de la Presidència, Rosa Peig, han presentat aquest matí el Pla de Formació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) a les Terres de l’Ebre per aquest 2020.

Alhora també han fet una valoració de les activitats dutes a terme per l’EAPC durant el proppassat 2019, en què un total de 61 activitats, presencials, virtuals i en streaming, es van celebrar amb la participació de 920 persones, que treballen a l’administració pública de les Terres de l’Ebre. De fet, del total de 61 activitats, 49 van anar destinades al personal de la Generalitat, 11 al personal de les administracions locals i 1 al personal directiu.

El Pla de Formació de l’EAPC va destinat tant als empleats públics de la Generalitat com dels ajuntaments i consells comarcals, per tal que aquests puguin disposar en tot moment d’un aprenentatge permanent i acutalitzat – especialment en l’àmbit de l’administració digital – i una formació que sigui la més adient per garantir el dret a la ciutadania a rebre i percebre serveis públics de qualitat.

En aquest sentit, la secretaria d’Administració i Funció Pública ha destacat la rellevància de la formació “especialment en aquests temps de revolució digital en què estem immersos, ja que és fonamental l’especialització en tecnologies per reciclar l’excel·lent formació dels nostres treballadors públics, per a millorar també el servei que oferim a la ciutadania” – ha dit Annabel Marcos, que també ha avançat que la segona quinzena de març la seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre acollirà l’exposició ‘El restabliment de l’EAPC: 40 anys fent camí’.

Per aquest 2020, el Pla de Formació dissenyat contempla un ampli ventall de cursos, que van des la formació en TIC; Comunicació i habilitats; Àmbit jurídic, organització i processos administratius; Relacions humanes; Prevenció de riscos laborals i polítiques socials, i suport a les polítiques del Govern. Concretament, el Pla de Formació 2020 a les Terres de l’Ebre contempla 56 activitats, 31 de les quals s’implementaran aquest primer semestre i les 25 restants s’han programat per al segon semestre.

La presentació del nou Pla de Formació s’ha complementat amb l’inici del curs “Nou quadre de classifcació corporatiu. Com reclassificar l’arxiu”, a càrrec de M. Carme Macià, arxivera de la seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, que s’encarregarà de la formació de tot el curs.

Un curs que tractarà el marc de la Llei 39/2015, d’1 d’Octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, ja que actualment l’administració treballa en la dotació d’un sistema de gestió documental corporatiu, per tal de facilitar l’accés als sistemes de tramitació electrònica dels departaments, ens i organismes.

Per assolir aquest objectiu i donar compliment al Protocol de Gestió de documents electrònics i arxiu de la Generalitat s’ha aprovat un nou quadre de classificació funcional corporatiu, que substitueix els anteriors per departaments i que és d’obligat compliment des de l’1 de gener de 2020.

En aquest context, és imprescindible que les persones que s’ocupen de les tasques d’arxivament i codificació de la documentació de tots els departaments, ens i organismes tinguin coneixement d’aquests canvis d’aplicació immediata en la documentació produïda aquest 2020, tant en format paper com digital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 26

Últimes notícies