HomeTurismeL’Ebre preveu apropar-se a la plena ocupació turística per Setmana Santa

L’Ebre preveu apropar-se a la plena ocupació turística per Setmana Santa

Les Terres de l’Ebre, el Delta i els Ports es van posar de moda com a destinació turística propera, sobretot per a la resta del país, durant la pandèmia, en gran mesura per la impossibilitat de fer viatges més llargs per les restriccions sanitàries, i el territori preveu que no siga una moda passatgera. Enguany, probablement hi haurà una part dels turistes potencials de proximitat que aprofitarà la sortida aparent de la crisi sanitària i la rebaixa contundent de les restriccions per a buscar destins llunyans, i a això se li pot sumar el fet que el perfil de turista estranger no ha estat mai predominant al territori per Setmana Santa. Però, siga com siga, les previsions no són en absolut dolentes. Ans al contrari. Potser no hi haurà les massificacions de caravanes al Delta, cosa que tampoc no té per què ser negativa, però les places turístiques, com que tampoc no en sobren, s’aproparan a la plena ocupació.

La presidenta de l’Agrupació d’Associacions de Comerç i Turisme de les Terres de l’Ebre, Natàlia Guart, assegura que el nivell d’ocupació i de reserves amb vista als dies forts de Setmana Santa ja arriba al 90 % als restaurants, càmpings i cases rurals, tant de l’interior del Montsià com del Delta de l’Ebre, i que en general al territori -incloent-hi les places hoteleres, on es fan més reserves de darrera hora- se situa entre un 70 % i un 90 %.

“Hem constatat que abans de la pandèmia es feien més reserves de darrera hora, però els hàbits han canviat i ara es fan amb més antelació”, explica, i afegix i celebra especialment que les reserves ara són per a estades més llargues, de “mínim quatre dies”. Sosté que el perfil de turista predominant d’entre els que han fet reserva és el procedent de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, i que està actuant com a factor d’atracció afegit el fet que es puguen tornar a organitzar competicions esportives, com per exemple el torneig internacional de futbol base ITE, amb epicentre a Amposta però amb altres subseus.

“El Delta continua estant de moda, però està bé que el turista s’hi estiga més dies, perquè hi ha moltes coses a fer, i no només al Delta. Estem recollint els fruits de molts anys de treball”, conclou Guart. Àlex Emma, propietari del càmping Ampolla Playa, corrobora les bones sensacions: “Tenim les 70 parcel·les reservades de fa dies, i amb els bungalous confiem a arribar també al 100 % d’ocupació”.

La presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Mireia Sans, va més enllà i ha traslladat als associats que, amb la pandèmia a la baixa, les perspectives són bones per a tota la temporada turística. L’associació ha activat totes les accions de promoció i valora positivament el resultat de la seua presència a la fira internacional Navatur, que va tenir rècord de participants.

 

La Terra Alta, reforçada

També és prou optimista la previsió de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la seua associació hotelera (AHP), que aglutina 130 allotjaments i 570 bars i restaurants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i que assegura que les ocupacions poden arribar al 100 % en algunes zones, sobretot durant els dies festius i gràcies a les reserves d’última hora, tot i que la climatologia serà un factor determinant per tal que es complisquen les previsions més positives.

Pilar Miró, presidenta de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, assegura que el nivell de reserves està al voltant del 95 %. Hi ha zones de l’altiplà on costa més apropar-se a la plena ocupació, que, en canvi, ja està assolida de fa dies en llocs com Horta de Sant Joan o Arnes, segons confirma Miró, que transmet que la procedència de les reserves és sobretot Catalunya i el País Valencià. En este sentit, es manté la dinàmica d’abans de la pandèmia, però Miró matisa que la crisi sanitària ha reforçat i “revitalitzat” molt la Terra Alta, que era “la gran desconeguda”. A la Ribera d’Ebre, actius com Miravet tornaran a ser garantia d’allau de visitants.

No és ni de bon tros tan optimista el president de l’associació de Cases de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre, Jaunjo Bel, que tenia unes expectatives per sobre del que s’està trobant, de moment. Confiava que el fet que enguany Setmana Santa siga a mitjans d’abril, a més a més de garantir una meteorologia suposadament més favorable, evitaria la competència que suposa el sector de la neu quan Pasqua cau a finals de març. “En canvi, no està havent-hi el moviment que esperàvem”.

En el primer tram, de dissabte a Dijous Sant, explica, per la informació que ha recollit dels associats, l’ocupació se situa entre un 10 % i un 20 %, mentre que el més lògic és que s’eleve fins al 30 % o al 40 %, com altres anys. Pel que fa als dies festius de més ocupació, situava el nivell de reserves, este dimarts passat, en un 80 %, atenent que l’activitat de l’associació se circumscriu bàsicament a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. També creu que el fet que fins ara haja fet mal temps o que els seus principals clients, els catalans, vulguen fer viatges fora de Catalunya, ara que poden, ha pogut frenar també el ritme de reserves, però confia que este cap de setmana, si fa bon temps, com diuen les prediccions, la gent faça plans d’última hora, cosa que els permeta fer el salt cap a la plena ocupació. El producte sí que no ha canviat: “Tenim cases de totes les tipologies”, manifesta.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies