HomeCulturaL'Ebrefolk de Roquetes acollirà per primer cop a rapers catalans i del...

L’Ebrefolk de Roquetes acollirà per primer cop a rapers catalans i del país valencià

Divendres 17 de juliol la localitat de Roquetes (Baix Ebre) acollirà per vuité any consecutiu el VII Festival de música, cant i poesia improvisada EBREFOLK, un projecte de difusió etnomusical que impulsa a les Terres de l’Ebre l’associació de recerca etnogràfica “Espai de So” de Tortosa i patrocina l’Ajuntament de Roquetes i Generalitat.

L’edició del Festival EBREFOLK A ROQUETES que se celebrarà divendres i dissabte a l’Hort de Cruells, girarà enguanya al voltants de dos actes centrals: la Vetlada de Versadors i Rapers de demà divendres i el Bureo/Sarau de dissabte. Prèviament a estos dos actes habituals, divendres a les 19.30 h, hi haurà la presentació de les revistes Caramella i Gaiteros de Aragón; i dissabte, la a mateixa hora, el Método de guitarrico aragonés d’Armando Ayora, el manual de música popular Espardenyes a volar de Susana Ibáñez i “Titana”, editat per la Generalitat Valenciana, i el projecte K2-Erasmus+ de difusió música tradicional impulsat per Espai de So i la Unió Europea amb entitats de Portugal, Itàlia i el País Valencià.

Un dels actes més esperats és la VETLADA DE VERSADORS, en la qual s’apleguen poetes improvisadors de tot el món, entre els quals hi ha habituals “cantadors” de jota de les Terres de l’Ebre. Enguany, la novetat és doble, acovidant a rapers i un dels poetes improvisadors més coneguts del mon hispà, Luis “Papillo”, repentista cubà que està fent una gira per Catalunya i les Balears. Una quinzena de participants s’aplegaran a les 22.00 h per a mostrar el millor de la poesia repentitzada i participar en el picadillo o baralla de galls final: els cantadors Sofia de la Ribera (Sant Jaume d’Enveja), Imma de Sopa (Amposta) i Àlex “lo Cantador” (la Cava), la glossadora Antònia “Pipiu” (Manacor), la corrandista “Laia Pedrol” (Sabadell) i les troberes Marta i Mirella Ayllón, Laura Campillo i Marina Malagón (Loja, Granada) així com l’esmentat Luis Paz Esquivel “Papillo” (Cuba), al costat dels rapers catalans Marina Bou “Marina”, Eduald Reinés “E.N.D.O”, Albert Alarcón “Dj Alar” –del col·lectiu Raplegats–, Roell “Zoyert” i “Santi” (Barcelonès i Vallès Oriental) i la coneguda rapera valenciana “Tesa”. El públic present podrà imteractuar demanant als poetes temes perquè imporvisen al moment.

Dissabte, és el dia del BUREO o SARAU, una ballada oberta i participativa, precedida d’un taller gratuït de jota i seguidilles i d’un sopar popular, que mira de promocionar el ball tradicional entre els assistents, allunyant-se completament de les mostres d’escenari i del món caduc de les agrupacions folklòriques. És un model de festa, de molt d’èxit a les comarques de Castelló i Terol, l’illa de Mallorca i la regió de Múrcia, que busca la interacció entre els músics i el públic. En esta ocasió, participaran la Rondalla dels Ports (Tortosa) i la Cuadrilla de Zarzadilla de Totana (Múrcia), amb tres segles d’antiguitat. Igualment s’espera que els murcians facen alguns trovos improvisats al públic assistent.

Finalment, diumenge, a les 11.00 h està prevista la participació de les dos rondalles en la missa dominical de Tivenys, on els murcians oferiran els seus cants rituals. En acabant, hi ha prevista una ronda i ball popular pels carrers d’esta localitat del Baix Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies