HomeSocietatL'EMA estudiarà si l'aposta per posar Pfizer als vacunats amb AstraZeneca és...

L’EMA estudiarà si l’aposta per posar Pfizer als vacunats amb AstraZeneca és “tan bona com podria semblar”

CATALUNYA // L’Agència Europea de Medicaments estudiarà si l’aposta per posar Pfizer-BioNTech als vacunats amb AstraZeneca és “tan bona com podria semblar“. Preguntat per la situació a Espanya, el cap de l’estratègia de vacunes de l’EMA, Marco Caveleri, ha afirmat que estan al corrent de l’estudi encarregat pel govern espanyol, que demana posar la segona dosi de Pfizer-BioNTech als majors de 60 anys que van rebre la primera d’AstraZeneca. “Recollirem més proves i revisarem tots els estudis per garantir que aquest enfocament sigui tan bo com podria semblar“, ha dit Caveleri. El regulador de la Unió Europea per ara no ha detectat cap senyal “preocupant” entre els vacunats amb la segona dosi d’AstraZeneca.

Caveleri ha assegurat que estan vigilant si apareixen casos estranys de trombosi, però per ara l’EMA no ha vist que hi hagi un risc major. El regulador continua recomanant l’ús de la vacuna d’AstraZeneca per a tots els adults, independentment del grup d’edat.

D’altra banda, l’EMA ha assegurat aquest divendres que per ara no hi ha “pressa” per posar la tercera dosi contra la covid-19, tot i que encara ho està estudiant. “No sembla que s’hagi de córrer a posar la tercera dosi, però necessitem més evidències sobre això“, ha afirmat Cavalieri en referència a les quatre vacunes autoritzades actualment a la UE.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 13

Últimes notícies