HomeSense categoriaEl Senat demana la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social a...

El Senat demana la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social a Móra d’Ebre

MORA D’EBRE // El Senat ha aprovat una moció  d’Esquerra Republicana per a demanar al govern que reòbriga l’oficina de l’Institut Nacional de la Seguretat Social de Móra d’Ebre (INSS). La proposta va rebre 260 a favor i només dos abstencions al ple d’este dimecres. El senador socialista Manel de la Vega va assegurar durant la sessió que el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ja s’ha compromès a donar una solució per a continuar donant el servei que oferia l’oficina.

En la defensa de la moció, el senador republicà Josep Rufà va destacar que “l’oficina de la seguretat social de Móra d’Ebre donava servei a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, amb més de 40.000 habitants en conjunt” i va destacar que “es tracta d’una zona rural i no sempre amb bones connexions per ferrocarril i carretera” cap a ciutats com Reus o Tortosa. Per això, Rufà va reclamar “la reobertura de l’oficina” i la continuïtat del servei.

Per la seua banda, el senador socialista i tortosí Manel de la Vega, va anunciar que “en les darreres quatre setmanes, els socialistes del territori s’han reunit amb directors generals, la delegació del govern de l’Estat a Catalunya i portaveus del govern” per a tractar el tancament de l’oficina de la Seguretat Social a Móra d’Ebre. Fruit d’estes converses, de la Vega va anunciar que “hi ha un compromís del ministre” de Seguretat Social, José Luis Escrivá, per a donar “una sortida, una viabilitat i una solució”. Tot i això, de la Vega no va concretar si es tractarà d’una reobertura en les mateixes condicions que abans del tancament o hi haurà alguna modificació en l’atenció o en l’obertura al públic.

L’oficina de la Seguretat Social va tancar el març del 2020, quan es va decretar l’estat d’alarma i no ha reobert este mes de maig. Davant la inquietud sobre un possible tancament, administracions del territori com els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, o l’Ajuntament de Móra d’Ebre van enviar una carta a la directora general de la Seguretat Social per  a reclamar la reobertura de l’oficina. En la seua resposta, la directora general va argumentar que no estava previst reobrir-la davant la jubilació d’una de les dos treballadores de l’oficina i argumentava motius econòmics i de viabilitat. A més, instava la població a dirigir-se a les oficines de Reus i Tortosa, detallant les vies de comunicació que havien de seguir per a anar-hi, i el quilometratge. La resposta es va rebre com una provocació i fins i tot un insult per part dels Ajuntaments i els Consells Comarcals del territori, que han aprovat mocions per a demanar la reobertura immediata de l’oficina. 

Durant l’últim mes també hi ha hagut diferents manifestacions de la població del territori per a demanar la reobertura de l’oficina.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies