HomeEconomiaL’empresa Congelats Marcos preveu inaugurar la nova nau a la Ràpita a...

L’empresa Congelats Marcos preveu inaugurar la nova nau a la Ràpita a principis del 2023

L’empresa distribuïdora de productes congelats, Congelats Marcos, tornarà a operar des de la Ràpita a principis del 2023. Estes són les previsions que té l’empresa de tenir enllestides les obres de construcció de la nova nau, situada al polígon El Rajolar del municipi, i que suposaran una inversió de 4 milions d’euros.

“Congelats Marcos és una empresa familiar, i portem treballant des del 1983”, detalla Marcos Tomàs, un dels tres socis de la companyia, que afegix, “en el moment en què se’ns van quedar petites les instal·lacions, no vam rebre els permisos per a construir una nova nau a la Ràpita, per la qual cosa vam comprar un solar al terme d’Amposta, i hi vam construir el magatzem on estem actualment. Ara, estes instal·lacions se’ns han tornat a quedar menudes i ho fem al revés: tornem a la Ràpita, tornem a casa després de 20 anys”.

Segons ha explicat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, “fa uns anys, des de l’Ajuntament vam traure a subhasta la venda d’unes parcel·les al polígon El Rajolar, una de les quals, de 6.000 m2, va ser adquirida per Congelats Marcos, una empresa rapitenca que des de fa dècades està fora del nostre municipi, i que, ara, ha fet una aposta decidida per tornar al seu poble i desenvolupar tot un projecte empresarial ambiciós per a fer créixer la seua empresa, de la qual cosa estem molt orgullosos”.

Situada al carrer Suïssa del polígon El Rajolar, ja es pot veure l’estructura de la nova nau frigorífica de Congelats Marcos, d’una dimensió de 3.500 m2, que tindrà “una capacitat deu vegades més gran de la que teníem”, conta Tomàs. Este increment de capacitat es traduirà en la contractació “d’entre 5 i 10 persones més”, que se sumaran a la vintena de treballadors que té l’empresa.

Congelats Marcos distribuïx els seus productes congelats, principalment, al canal Horeca, és a dir, al sector hoteler, als restaurants i a les cafeteries.

 

L’ajuntament treballa per a dotar-se de sòl industrial

Una de les propostes que portava Esquerra Republicana al seu programa electoral era potenciar el sòl industrial del municipi per tal d’atraure la implantació d’empreses als polígons industrials. “Des de l’Ajuntament estem treballant en la política de desenvolupament de sòl industrial, perquè entenem que és un dels objectius estratègics que tenim com a municipi”, diu Caparrós.

L’alcalde assenyala que “s’ha de tenir en compte que des del 2003 no s’ha fet res per a desenvolupar el polígon El Salt”, i afegix que l’any 2016 van encarregar una modificació urbanística: “Vam fer una modificació puntual del POUM per a fer tota una unitat del polígon, vam encarregar un projecte de reparcel·lació i urbanització per a anar fent totes les fases de desenvolupament urbanístic necessàries per a dotar-nos de sòl industrial, per a dotar també de serveis totes les empreses que estan allí, i, així, desenvolupar un polígon important, de més de 200.000 m2 de sòl industrial, que podrem posar a disposició de les empreses que estiguen interessades a ubicar-se al nostre municipi”.

D’altra banda, l’alcalde de la Ràpita també ha indicat que en este sentit d’aconseguir més sòl industrial, des del Govern municipal estan estudiant la possibilitat “d’ampliar el polígon El Rajolar, que actualment està pràcticament tot ocupat, per a intentar ser competitius a l’hora de captar empreses”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 42

Últimes notícies