HomeSense categoriaLes afectacions del temporal Glòria a Tortosa ascendeixen a un mínim de...

Les afectacions del temporal Glòria a Tortosa ascendeixen a un mínim de 2,8 milions d’euros

La tempesta Glòria, que la setmana passada va afectar tota la franja litoral de Catalunya, i que va tindre especial afectació al delta de l’Ebre, també va deixar importants danys al terme de Tortosa. La valoració efectuada durant els dies posteriors ha permès identificar les destrosses patides, que en bona part corresponen a camins, com el del barranc de Fullola (al darrera del Coll de l’Alba), els barrancs de les Monges, de la Llet o del Rastre, el camí del Ranxero, o el camí de Salvaaigües, entre d’altres. També als pobles dels Reguers i de Vinallop s’han produït afectacions en diversos camins rurals. A tot plegat, també cal afegir-hi caigudes de murs, marges o talussos, escampats per tot el terme municipal. 

L’Ajuntament de Tortosa ha efectuat una relació dels desperfectes per fer-la arribar als governs de la Generalitat i de l’Estat espanyol, amb vista a demanar ajudes per a la reparació. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha quantificat en uns 2,8 milions d’euros el valor dels danys, tot i que ha precisat que es tracta d’una xifra “estimativa”. 

D’aquesta quantitat, una altra part important (de més de mig milió) correspon als equipaments públics. S’han produït gotelleres, filtracions i afectacions de material al mercat municipal, els pavellons del Temple, de Remolins i de Ferreries, el teatre auditori Felip Pedrell, la biblioteca Marcel·lí Domingo o l’ajuntament, entre d’altres. 

També han caigut arbres, tant als centres educatius com al parc Teodor Gonzalez, i s’ha produït l’afectació de l’enllumenat públic i regulació semafòrica en diverses zones del municipi. 

El temporal també ha deixat afectacions en propietats privades. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa està duent a terme, de forma subsidiària, la consolidació de l’estructura d’un immoble desocupat situat al carrer Nou de Santa Clara. Els tècnics municipals van determinar la necessitat d’efectuar una intervenció de manera preventiva, atès que les intenses pluges caigudes podien posar en risc l’estabilitat de l’edifici. Les tasques consisteixen en el desmuntatge parcial de les plantes superiors de manera manual. Per dur a terme els treballs, s’han reallotjat temporalment les famílies dels immobles adjacents. 

El ple de febrer, previst per dilluns 3, debatrà fins a tres mocions relacionades amb el temporal Glòria i per reclamar actuacions immediates a la costa del Delta. Una de les mocions serà presentada conjuntament pels grups de Junts, ERC i PSC; una altra, pel grup de Movem, i una tercera, de Ciutadans. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 56

Últimes notícies