HomeAgriculturaLes cooperatives agràries reclamen l'aprovació d'un pressupost de la Generalitat per al...

Les cooperatives agràries reclamen l’aprovació d’un pressupost de la Generalitat per al 2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama l’aprovació d’un pressupost de la Generalitat per al 2023 i evitar d’aquesta manera que s’hagin de prorrogar els comptes actuals. Així mateix, l’entitat demana que els nous pressupostos prevegin “un increment suficient per donar suport al sector agroalimentari i pal·liar els efectes de la crisi, per tal de contribuir a relaxar l’escalada de preus de l’alimentació“. “Les dificultats de proveïment i l’encariment de costos a causa de la guerra d’Ucraïna, així com les incidències sobre els conreus derivades del canvi climàtic, castiguen les cooperatives agràries i res fa preveure que en els pròxims mesos la situació es revertirà“, assenyala el president de la FCAC, Ramon Sarroca.

Sarroca posa de relleu el paper “estratègic” del sector agroalimentari i, davant el context en què està immers, reclama que els comptes de la Generalitat per al 2023 “puguin dotar suficientment el Programa de Millora de Competitivitat de les cooperatives per tal d’impulsar i consolidar projectes transformadors en el sector cooperatiu“. La FCAC també demana “garantir” el cofinançament de la política de desenvolupament rural, en el marc de la nova PAC, i la dotació per a les operacions que es finançaran amb fons 100% de la Generalitat.

D’altra banda, les cooperatives agràries consideren necessari donar continuïtat a la millora i implantació d’infraestructures i de nous regadius, com ara el Xerta-Sénia, per fer front al canvi climàtic. També reclamen impulsar la producció agrària sostenible al camp català, reforçar a nivell pressupostari el sistema d’assegurances agràries i mantenir el suport a les empreses afectades per les gelades de l’abril d’aquest any.

Finalment, la FCAC demana incrementar el pressupost agroalimentari de l’actual Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i  que el sector “guanyi pes en el conjunt del Govern” tenint en compte “el valor estratègic de la indústria agroalimentària i els reptes a què ha de fer front“. “Seria necessari, com a mínim, recuperar en termes absoluts les xifres prèvies a la crisi financera si s’han de complir els objectius d’impulsar l’economia productiva i la modernització d’infraestructures, reduir les desigualtats territorials i evitar l’abandonament“, afirma Sarroca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies