HomeEconomiaLes entitats sense ànim de lucre també poden demanar els ajuts del...

Les entitats sense ànim de lucre també poden demanar els ajuts del SOC per contractar persones joves

El Departament d’Empresa i Treball ha detallat que les entitats sense ànim de lucre també poden sol·licitar els ajuts del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que es van posar en marxa per contractar persones joves. La convocatòria estava oberta inicialment a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat, però a partir d’aquest dimarts també hi poden accedir les entitats sense ànim de lucre. La Generalitat atorgarà a les empreses una subvenció de 17.684 euros per cada jove menor de trenta anys contractat un any a jornada completa. En total es destinaran 125 MEUR a la convocatòria. Així mateix, s’ha ampliat en un mes el termini de sol·licitud, fins al 30 d’abril. Els contractes han d’estar subscrits abans de l’1 d’abril.

El Departament d’Empresa i Treball estima que els ajuts serviran per contractar més de 7.000 joves. La meitat del pressupost es destina a subvencionar contractes en pràctiques per a joves amb titulació (universitària, cicles formatius o certificats de professionalitat) i l’altra meitat a contractes laborals que no es poden subscriure a un contracte de pràctiques.

Per accedir al programa cal que els joves tinguin entre 16 i 29 anys i estiguin inscrits al SOC com a demandants d’ocupació no ocupat. El nombre de contractes subvencionats per cada empresa no pot ser superior a cinc. Així mateix, tampoc es podrà superar el 50% de la plantilla de l’entitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies