HomeEconomiaLes exportacions al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre cauen...

Les exportacions al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre cauen un 2,4% el mes de maig

Les exportacions al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre van caure un 2,4% el mes de maig passat, segons l’informe mensual de comerç exterior del Ministeri d’Indústria.

El volum de vendes a l’exterior ha arribat als 922,7 milions d’euros. Els productes químics continuen sent amb diferència -347,1 milions d’euros- els que lideren l’estadística, malgrat una baixada del 16,2% el mes de maig. Els segueixen els béns d’equip -155,5 milions-, que s’incrementen un 48,7% durant este mes. També les importacions baixen un percentatge similar -en este cas un 2,1%- i se situen en els 1.548,6 milions d’euros durant maig, malgrat l’increment del 9% de les compres a l’exterior de productes químics i un 18,1% més en els béns d’equip.

La demarcació de Tarragona tanca el mes de maig amb xifres negatives en la balança comercial: 625,9 milions d’euros.

Les dades acumulades des de principis d’any indiquen que, malgrat aquest descens, entre gener i maig les exportacions han mantingut un creixement positiu, mínim, del 0,5%. En aquest període, la venda de productes químics ha baixat un 11,3% -que representen 1.790 milions d’euros- i els energètics s’han incrementat un 58,5% -654,7 milions-.

També han disminuït les importacions, en este cas un 2,1%. Segons les dades de l’informe de comerç exterior, durant els cinc primers mesos de l’any la balanç comercial a la demarcació presenta unes xifres negatives de 3.092,6 milions d’euros, 370 milions més que l’acumulat del mateix període de 2022.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 59

Últimes notícies